Forrás: FB: Főzzünk,süssünk kedvünkre-gazdálkodjunk okosan konyhánkban!
Palócleves
Hozzávalók
Hús és zöldségek
- 500 g birkacomb
- 2 ks hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ks petrezselyemgyökér
- 2 ks burgonya
Fűszerek
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál Majoránna
- 1 node petrezselyemlevél
- 1 teáskanál Paprika
Egyéb
- 300 g tarhonya
Eljárás
Az összes zöldséget megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A húst nagyobb darabokra vágjuk.
A hagymákat megdinszteljük egy nagy, mély serpenyőben, majd hozzáadjuk a húst és addig pirítjuk, amíg minden oldala megpirul.
Hozzáadjuk a fokhagymát, majd a zöldségeket és addig pirítjuk, míg azok megpuhulnak.
Hozzáadjuk a fűszereket, beleértve a sót, borst, majoránnát és a petrezselyemlevelet. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a tarhonyát és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi a hozzávalókat.
Lefedjük a serpenyőt, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús és a tarhonya megpuhul. Időnként megkeverjük, hogy a tarhonya ne égjen le.
Amikor a hús és a tarhonya megpuhult, hozzáadjuk a paprika és főzzük további 10 percig. A végén csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy leves állagú legyen. Szükség esetén sóval és borssal ízesítjük.