HIRDETŐ

Forrás: FB: Főzzünk,süssünk kedvünkre-gazdálkodjunk okosan konyhánkban!

Palócleves

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hús és zöldségek

  • 500 g birkacomb Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 2 ks burgonya Hozzáadott

Fűszerek

  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 1 node petrezselyemlevél Hozzáadott
  • 1 teáskanál Paprika Hozzáadott

Egyéb

  • 300 g tarhonya Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az összes zöldséget megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A húst nagyobb darabokra vágjuk.

2. Lépés

A hagymákat megdinszteljük egy nagy, mély serpenyőben, majd hozzáadjuk a húst és addig pirítjuk, amíg minden oldala megpirul.

3. Lépés

Hozzáadjuk a fokhagymát, majd a zöldségeket és addig pirítjuk, míg azok megpuhulnak.

4. Lépés

Hozzáadjuk a fűszereket, beleértve a sót, borst, majoránnát és a petrezselyemlevelet. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a tarhonyát és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi a hozzávalókat.

5. Lépés

Lefedjük a serpenyőt, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús és a tarhonya megpuhul. Időnként megkeverjük, hogy a tarhonya ne égjen le.

6. Lépés

Amikor a hús és a tarhonya megpuhult, hozzáadjuk a paprika és főzzük további 10 percig. A végén csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy leves állagú legyen. Szükség esetén sóval és borssal ízesítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új