Paradicsomos tonhalas tészta
A paradicsomos tonhalas tészta gyors, egyszerű és ízletes fogás, melyet akár hét közben is elkészíthetsz.
Hozzávalók
- 400 Gram tészta (pl. fusilli vagy penne)
- 2 doboz tonhal
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor Petrezselyem
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 csapott evőkanál paradicsompüré
- 4 evőkanál olívaolaj
- só, bors chili pirospaprika ízlés szerint
Eljárás
Főzd meg a tésztát sós vízben az utasítás szerint aldentére, majd szűrd le és tedd félre.
Az olívaolajat hevítsd fel egy nagy serpenyőben, majd adj hozzá apróra vágott fokhagymát és pirospaprikát, és párold, amíg a fokhagyma aranybarnára sül.
Ezt követően tedd hozzá a darabolt paradicsomot és a paradicsompürét, sózd meg, borsozd meg, és ízlés szerint adj hozzá chili pirospaprikát. Hagyd, hogy a szósz 10-15 percig rotyogjon.
Ezután keverd hozzá a tonhalat és a finomra vágott petrezselymet, és hagyd, hogy a szósz még 5 percig főzzön.
Végül add hozzá a tésztát a szószhoz, és finoman keverd össze, hogy a tészta jól bevonódjon.
Halmozd tányérokra a tésztát, és tálaláskor szórj rá egy kevés extra petrezselymet.