HIRDETŐ

Paradicsomos tonhalas tészta

A paradicsomos tonhalas tészta gyors, egyszerű és ízletes fogás, melyet akár hét közben is elkészíthetsz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 Gram tészta (pl. fusilli vagy penne) Hozzáadott
  • 2 doboz tonhal Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 piros kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 1 konzerv darabolt paradicsom Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 4 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors chili pirospaprika ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Főzd meg a tésztát sós vízben az utasítás szerint aldentére, majd szűrd le és tedd félre.

2. Lépés

Az olívaolajat hevítsd fel egy nagy serpenyőben, majd adj hozzá apróra vágott fokhagymát és pirospaprikát, és párold, amíg a fokhagyma aranybarnára sül.

3. Lépés

Ezt követően tedd hozzá a darabolt paradicsomot és a paradicsompürét, sózd meg, borsozd meg, és ízlés szerint adj hozzá chili pirospaprikát. Hagyd, hogy a szósz 10-15 percig rotyogjon.

4. Lépés

Ezután keverd hozzá a tonhalat és a finomra vágott petrezselymet, és hagyd, hogy a szósz még 5 percig főzzön.

5. Lépés

Végül add hozzá a tésztát a szószhoz, és finoman keverd össze, hogy a tészta jól bevonódjon.

6. Lépés

Halmozd tányérokra a tésztát, és tálaláskor szórj rá egy kevés extra petrezselymet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új