:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/5GtoQ4H3IQZ8QgYENgwO/82b3a555e0cad2b9ac146ce90793fa.jpg)
Forrás: Canva
Paradicsomszósz pizzához
A legtutibb ha friss kerti paradicsomból keszítjük.
Hozzávalók
- 1 kg friss paradicsom
- 1 Fej hagyma
- 2 gerezd fokha
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- só, bors ízlés szerint
Tápértékek és ár
Eljárás
A paradicsomokat forró vízbe merítsük néhányodpercre, majd jeges vízbe, ezután egyszerűen lehúzható lesz a héjuk. Váguk ketté a paradicsomokat és távolítsuk el a magokat.
Vágjuk apró kockákra a paradicsomokat, hagymát és a fokhagymát.
Egy mély serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk őket aranybarnára.
Keverük hozzá a paradicsomokat, a cukrot, a bazsalikomot és az oregánót. Sózzuk, borzzuk ízlés szerint.
Főzzük alacsony hőfokon 20 percig, időnként keverjünk rajta.
Ha a paradicsomszósz besűrűsödött, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Oszd meg a receptet másokkal
Reels
ÚjA legújabb receptek
A legújabb receptek
Reels
ÚjKedvenc receptek
Top kategóriák
Paradicsomszósz pizzához
A legtutibb ha friss kerti paradicsomból keszítjük.
A paradicsomokat forró vízbe merítsük néhányodpercre, majd jeges vízbe, ezután egyszerűen lehúzható lesz a héjuk. Váguk ketté a paradicsomokat és távolítsuk el a magokat.
Vágjuk apró kockákra a paradicsomokat, hagymát és a fokhagymát.
Egy mély serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk őket aranybarnára.
Keverük hozzá a paradicsomokat, a cukrot, a bazsalikomot és az oregánót. Sózzuk, borzzuk ízlés szerint.
Főzzük alacsony hőfokon 20 percig, időnként keverjünk rajta.
Ha a paradicsomszósz besűrűsödött, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Hogyan készítetted ezt a receptet?