HIRDETŐ

Forrás: Canva

Paradicsomszósz pizzához

A legtutibb ha friss kerti paradicsomból keszítjük.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg friss paradicsom Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokha Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom Hozzáadott
  • 1 teáskanál oregánó Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A paradicsomokat forró vízbe merítsük néhányodpercre, majd jeges vízbe, ezután egyszerűen lehúzható lesz a héjuk. Váguk ketté a paradicsomokat és távolítsuk el a magokat.

2. Lépés

Vágjuk apró kockákra a paradicsomokat, hagymát és a fokhagymát.

3. Lépés

Egy mély serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk őket aranybarnára.

4. Lépés

Keverük hozzá a paradicsomokat, a cukrot, a bazsalikomot és az oregánót. Sózzuk, borzzuk ízlés szerint.

HIRDETŐ
5. Lépés

Főzzük alacsony hőfokon 20 percig, időnként keverjünk rajta.

6. Lépés

Ha a paradicsomszósz besűrűsödött, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Paradicsomszósz pizzához

A legtutibb ha friss kerti paradicsomból keszítjük.

30
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A paradicsomokat forró vízbe merítsük néhányodpercre, majd jeges vízbe, ezután egyszerűen lehúzható lesz a héjuk. Váguk ketté a paradicsomokat és távolítsuk el a magokat.

2. Lépés

Vágjuk apró kockákra a paradicsomokat, hagymát és a fokhagymát.

3. Lépés

Egy mély serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk őket aranybarnára.

4. Lépés

Keverük hozzá a paradicsomokat, a cukrot, a bazsalikomot és az oregánót. Sózzuk, borzzuk ízlés szerint.

5. Lépés

Főzzük alacsony hőfokon 20 percig, időnként keverjünk rajta.

6. Lépés

Ha a paradicsomszósz besűrűsödött, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

Hozzávalók
1 kg
friss paradicsom
1 Fej
hagyma
2 gerezd
fokha
2 evőkanál
olívaolaj
1 teáskanál
cukor
1 teáskanál
szárított bazsalikom
1 teáskanál
oregánó
só, bors ízlés szerint