HIRDETŐ

Forrás: Canva

Paradicsomszósz pizzához

A legtutibb ha friss kerti paradicsomból keszítjük.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg friss paradicsom Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokha Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom Hozzáadott
  • 1 teáskanál oregánó Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A paradicsomokat forró vízbe merítsük néhányodpercre, majd jeges vízbe, ezután egyszerűen lehúzható lesz a héjuk. Váguk ketté a paradicsomokat és távolítsuk el a magokat.

2. Lépés

Vágjuk apró kockákra a paradicsomokat, hagymát és a fokhagymát.

3. Lépés

Egy mély serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk őket aranybarnára.

4. Lépés

Keverük hozzá a paradicsomokat, a cukrot, a bazsalikomot és az oregánót. Sózzuk, borzzuk ízlés szerint.

5. Lépés

Főzzük alacsony hőfokon 20 percig, időnként keverjünk rajta.

6. Lépés

Ha a paradicsomszósz besűrűsödött, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új