HIRDETŐ
Forrás: Canva
Paradicsomszósz pizzához
A legtutibb ha friss kerti paradicsomból keszítjük.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg friss paradicsom
- 1 Fej hagyma
- 2 gerezd fokha
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- só, bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A paradicsomokat forró vízbe merítsük néhányodpercre, majd jeges vízbe, ezután egyszerűen lehúzható lesz a héjuk. Váguk ketté a paradicsomokat és távolítsuk el a magokat.
2. Lépés
Vágjuk apró kockákra a paradicsomokat, hagymát és a fokhagymát.
3. Lépés
Egy mély serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk őket aranybarnára.
4. Lépés
Keverük hozzá a paradicsomokat, a cukrot, a bazsalikomot és az oregánót. Sózzuk, borzzuk ízlés szerint.
5. Lépés
Főzzük alacsony hőfokon 20 percig, időnként keverjünk rajta.
6. Lépés
Ha a paradicsomszósz besűrűsödött, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.