Pirított csicseriborsó
A pirított csicseriborsó egyszerű, tápláló és ízletes ételek egyike, amelyek rövid idő alatt elkészíthetőek. A csicseriborsót egészben vagy felaprítva is piríthatjuk, így az íze sokkal intenzívebbé válik. Ez az étel magas rost- és fehérjetartalommal rendelkezik, így tökéletes választás lehet vegetáriánusok és vegánok számára is.
Hozzávalók
- 400 g konzerv csicseriborsó
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál őrölt római kömény
- 1⁄2 teáskanál Paprika
- 1⁄2 teáskanál fokhagymapor
- 1⁄2 teáskanál chili por (opcionális)
Eljárás
Öblítsük le és csepegtessük le a konzerv csicseriborsót.
Egy teflonserpenyőben melegítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat. Szórjuk hozzá a csicseriborsót és pirítsuk aranybarnára.
Ekkor adjuk hozzá a fűszereket: a sót, a római köményt, a paprikát, a fokhagymaport és a chili port. Keverjük át alaposan, hogy a fűszerek jól bevonják a csicseriborsót.
Pirítsuk a csicseriborsót addig, amíg ropogósra nem sül. Vigyázzunk, hogy ne égjen oda!
Tálaljuk melegen, vagy akár hidegen is.