HIRDETŐ

Pirított csicseriborsó

A pirított csicseriborsó egyszerű, tápláló és ízletes ételek egyike, amelyek rövid idő alatt elkészíthetőek. A csicseriborsót egészben vagy felaprítva is piríthatjuk, így az íze sokkal intenzívebbé válik. Ez az étel magas rost- és fehérjetartalommal rendelkezik, így tökéletes választás lehet vegetáriánusok és vegánok számára is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g konzerv csicseriborsó Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt római kömény Hozzáadott
  • 12 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 12 teáskanál fokhagymapor Hozzáadott
  • 12 teáskanál chili por (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Öblítsük le és csepegtessük le a konzerv csicseriborsót.

2. Lépés

Egy teflonserpenyőben melegítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat. Szórjuk hozzá a csicseriborsót és pirítsuk aranybarnára.

3. Lépés

Ekkor adjuk hozzá a fűszereket: a sót, a római köményt, a paprikát, a fokhagymaport és a chili port. Keverjük át alaposan, hogy a fűszerek jól bevonják a csicseriborsót.

4. Lépés

Pirítsuk a csicseriborsót addig, amíg ropogósra nem sül. Vigyázzunk, hogy ne égjen oda!

5. Lépés

Tálaljuk melegen, vagy akár hidegen is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új