Piskóta tekercs eperkrémmel
Egy egyszerű piskóta tekercs, amely 30 perc alatt elkészül.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 5 tojás
- 5 evőkanál sima liszt speciális
- cukor
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál víz
- 1 tk Vanília paszta
- 1 citrom (héj)
Krém
- 1 DR Oetker eper töltelék
Tettvágy
- 80 ml Tejszínhab
- 100 g Forró csokoládé
Eljárás
A tojásokat szétválasztjuk tojásfehérjére és sárgájára. A tojásfehérjét habbá verjük 1PL cukorral és egy csipet sóval. A sárgáját cukorral kiverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet, citromhéjat, lisztet és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot. A tésztát sütőpapírral borított tepsire öntjük, egyenletesen eloszlatjuk és 180°C-on, 15 percre sütjük. A sütés után hagyjuk néhány percig hűlni, majd még melegen feltekerjük.
Készítsük el a tölteléket az utasítás szerint (én megváltoztattam az arányt és 300ml tejszínt és 200g túrót használtam). A krémet kenjük a roládra és göngyöljük fel.
A ganache-t úgy készítjük el, hogy felmelegítjük a tejszínt, hozzáadjuk a csokoládét és ráöntjük a roll-ra. Pár órára hűtőbe tesszük.