HIRDETŐ
Piskóta tekercs eperkrémmel

Piskóta tekercs eperkrémmel

Egy egyszerű piskóta tekercs, amely 30 perc alatt elkészül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Hozzávalók

  • 5 tojás Hozzáadott
  • 5 evőkanál sima liszt speciális Hozzáadott
  • cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál víz Hozzáadott
  • 1 tk Vanília paszta Hozzáadott
  • 1 citrom (héj) Hozzáadott

Krém

  • 1 DR Oetker eper töltelék Hozzáadott

Tettvágy

  • 80 ml Tejszínhab Hozzáadott
  • 100 g Forró csokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A tojásokat szétválasztjuk tojásfehérjére és sárgájára. A tojásfehérjét habbá verjük 1PL cukorral és egy csipet sóval. A sárgáját cukorral kiverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet, citromhéjat, lisztet és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot. A tésztát sütőpapírral borított tepsire öntjük, egyenletesen eloszlatjuk és 180°C-on, 15 percre sütjük. A sütés után hagyjuk néhány percig hűlni, majd még melegen feltekerjük.

2. Lépés

Készítsük el a tölteléket az utasítás szerint (én megváltoztattam az arányt és 300ml tejszínt és 200g túrót használtam). A krémet kenjük a roládra és göngyöljük fel.

3. Lépés

A ganache-t úgy készítjük el, hogy felmelegítjük a tejszínt, hozzáadjuk a csokoládét és ráöntjük a roll-ra. Pár órára hűtőbe tesszük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új