HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Zozz_

Pogácsa élesztő nélkül

Ez a pogácsa kellően omlós és finom lesz élesztő nélkül is. Az évek során számos alkalommal elkészítettem ezt a receptet, és mindig nagy sikere volt. Kiváló választás vendégvárónak, uzsonnára vagy csak egy egyszerű, otthon töltött napra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30
  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 250 g vaj vagy margarin Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Összekeverés: Vegyük elő a tálat és a kanalat. Azt találtam, hogy a legjobb, ha a lisztet, a sót és a szódabikarbónát először összekeverjük. Ez segít eloszlatni ezeket az összetevőket, így nem alakulnak ki csomók a tésztában.

2. Lépés

A vaj hozzáadása: Azután adjuk hozzá a vajat vagy a margarint. Az a személyes tapasztalatom, hogy, ha a vajat kis kockákra vágom és azután adom hozzá a liszthez, sokkal könnyebb dolgozni vele. A vaj elképesztő ízt ad a pogácsának, így ne sajnáld.

3. Lépés

Tejföl és tojás hozzáadása: Ezután adjuk hozzá a tejszínt és a tojásokat. Itt az a tippem, hogy mindig először verd fel a tojásokat egy külön tálban, mielőtt hozzáadod a tésztához.

4. Lépés

Gyúrás: A hozzávalókat addig kell keverni és gyúrni, amíg egynemű, nem ragadós tésztát nem kapunk. Ha a tészta ragacsos, akkor szükség esetén kevés lisztet adhatsz még hozzá.

HIRDETŐ
5. Lépés

Formázás: Az előkészített tésztából kisebb golyókat formálunk és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd felülről enyhén nyomkodjuk le az ujjainkkal.

6. Lépés

Sütés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra és a pogácsákat 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image vedresbogi

Pogácsa élesztő nélkül

Ez a pogácsa kellően omlós és finom lesz élesztő nélkül is. Az évek során számos alkalommal elkészítettem ezt a receptet, és mindig nagy sikere volt. Kiváló választás vendégvárónak, uzsonnára vagy csak egy egyszerű, otthon töltött napra.

50
Percek
30
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Összekeverés: Vegyük elő a tálat és a kanalat. Azt találtam, hogy a legjobb, ha a lisztet, a sót és a szódabikarbónát először összekeverjük. Ez segít eloszlatni ezeket az összetevőket, így nem alakulnak ki csomók a tésztában.

2. Lépés

A vaj hozzáadása: Azután adjuk hozzá a vajat vagy a margarint. Az a személyes tapasztalatom, hogy, ha a vajat kis kockákra vágom és azután adom hozzá a liszthez, sokkal könnyebb dolgozni vele. A vaj elképesztő ízt ad a pogácsának, így ne sajnáld.

3. Lépés

Tejföl és tojás hozzáadása: Ezután adjuk hozzá a tejszínt és a tojásokat. Itt az a tippem, hogy mindig először verd fel a tojásokat egy külön tálban, mielőtt hozzáadod a tésztához.

4. Lépés

Gyúrás: A hozzávalókat addig kell keverni és gyúrni, amíg egynemű, nem ragadós tésztát nem kapunk. Ha a tészta ragacsos, akkor szükség esetén kevés lisztet adhatsz még hozzá.

5. Lépés

Formázás: Az előkészített tésztából kisebb golyókat formálunk és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd felülről enyhén nyomkodjuk le az ujjainkkal.

6. Lépés

Sütés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra és a pogácsákat 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hozzávalók
500 g
finomliszt
250 g
vaj vagy margarin
3
tojás
2 dl
tejföl
1 teáskanál
1 teáskanál
szódabikarbóna