HIRDETŐ

Forrás: specnaz-s from Getty Images

Pontyhalászlé ikrával

Ez a recept a tradicionális magyar pontyhalászlé ikrával készült változatát kínálja, amely a karácsonyi ünnepkör egyik központi étele.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Ponty

  • 112 kg friss ponty Hozzáadott
  • 200 g pontyikra Hozzáadott

Halászlé

  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 kk pirospaprika Hozzáadott
  • 1 kk őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 2 szem babérlevél Hozzáadott
  • 212 l víz Hozzáadott
  • 200 g Hozzáadott

Galuska

  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A hal előkészítése: Alaposan mossuk meg a pontyot és ha szükséges, tisztítsuk meg. A ponty ikráját szűrjük le és tegyük félre.

2. Lépés

A halászlé alapjának elkészítése: A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, és dinszteljük meg egy nagy fazekban. Adjuk hozzá a pirospaprikát, a fekete borsot és a babérlevelet, majd öntsünk rá vizet és adjuk hozzá a sót. Főzzük lassú tűzön körülbelül 1 órán keresztül.

3. Lépés

A ponty főzése: Amikor a lé elkezd forrni, adjuk hozzá a pontyot és főzzük körülbelül 20 percig, vagy amíg a hal húsa meg nem puhul. Ekkor adhatjuk hozzá a ikrát is, és főzzük tovább még 5 percig.

4. Lépés

A galuska készítése: A tojást verjük fel, majd keverjük hozzá a lisztet. Az elkészült tésztából formázzunk galuskákat és tegyük a főzőlébe. Főzzük tovább a levest, míg a galuskák meg nem puhulnak.

HIRDETŐ
5. Lépés

Tálalás: Tálaljuk a halászlét forrón, szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel, és tálaljuk friss, ropogós kenyerrel.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Iwa

Pontyhalászlé ikrával

Ez a recept a tradicionális magyar pontyhalászlé ikrával készült változatát kínálja, amely a karácsonyi ünnepkör egyik központi étele.

120
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A hal előkészítése: Alaposan mossuk meg a pontyot és ha szükséges, tisztítsuk meg. A ponty ikráját szűrjük le és tegyük félre.

2. Lépés

A halászlé alapjának elkészítése: A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, és dinszteljük meg egy nagy fazekban. Adjuk hozzá a pirospaprikát, a fekete borsot és a babérlevelet, majd öntsünk rá vizet és adjuk hozzá a sót. Főzzük lassú tűzön körülbelül 1 órán keresztül.

3. Lépés

A ponty főzése: Amikor a lé elkezd forrni, adjuk hozzá a pontyot és főzzük körülbelül 20 percig, vagy amíg a hal húsa meg nem puhul. Ekkor adhatjuk hozzá a ikrát is, és főzzük tovább még 5 percig.

4. Lépés

A galuska készítése: A tojást verjük fel, majd keverjük hozzá a lisztet. Az elkészült tésztából formázzunk galuskákat és tegyük a főzőlébe. Főzzük tovább a levest, míg a galuskák meg nem puhulnak.

5. Lépés

Tálalás: Tálaljuk a halászlét forrón, szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel, és tálaljuk friss, ropogós kenyerrel.

Hozzávalók
Ponty
112 kg
friss ponty
200 g
pontyikra
Halászlé
2 ks
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 kk
pirospaprika
1 kk
őrölt fekete bors
2 szem
babérlevél
212 l
víz
200 g
Galuska
200 g
liszt
2 ks
tojás