HIRDETŐ

Forrás: specnaz-s from Getty Images

Pontyhalászlé ikrával

Ez a recept a tradicionális magyar pontyhalászlé ikrával készült változatát kínálja, amely a karácsonyi ünnepkör egyik központi étele.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Ponty

  • 112 kg friss ponty Hozzáadott
  • 200 g pontyikra Hozzáadott

Halászlé

  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 kk pirospaprika Hozzáadott
  • 1 kk őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 2 szem babérlevél Hozzáadott
  • 212 l víz Hozzáadott
  • 200 g Hozzáadott

Galuska

  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A hal előkészítése: Alaposan mossuk meg a pontyot és ha szükséges, tisztítsuk meg. A ponty ikráját szűrjük le és tegyük félre.

2. Lépés

A halászlé alapjának elkészítése: A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, és dinszteljük meg egy nagy fazekban. Adjuk hozzá a pirospaprikát, a fekete borsot és a babérlevelet, majd öntsünk rá vizet és adjuk hozzá a sót. Főzzük lassú tűzön körülbelül 1 órán keresztül.

3. Lépés

A ponty főzése: Amikor a lé elkezd forrni, adjuk hozzá a pontyot és főzzük körülbelül 20 percig, vagy amíg a hal húsa meg nem puhul. Ekkor adhatjuk hozzá a ikrát is, és főzzük tovább még 5 percig.

4. Lépés

A galuska készítése: A tojást verjük fel, majd keverjük hozzá a lisztet. Az elkészült tésztából formázzunk galuskákat és tegyük a főzőlébe. Főzzük tovább a levest, míg a galuskák meg nem puhulnak.

5. Lépés

Tálalás: Tálaljuk a halászlét forrón, szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel, és tálaljuk friss, ropogós kenyerrel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új