Profiterolok párizsi krémmel
Egy egyszerű recept a lepirított tésztából és a könnyű krémből.
Hozzávalók
- 120 g vizet
- 60 g Eszkozok
- 1⁄2 TK A te szöveged
- 75 g sima liszt
- 2 Tojások
Eljárás
A fazékba vizet, vajat, sót tesszünk. Mérsékelt lángon hagyjuk mindent együtt olvadni és kissé forrni. Aztán hozzáadjuk a lisztet és keverünk, közben alacsonyabb hőmérsékletre/indukciós szintre állítjuk. A tésztát keverjük és pirítjuk 2-3 percig (legyenek gondos, hogy a tészta tényleg megpiruljon, a fazékban bevonat keletkezik). Hagyjuk a tésztát kissé lehűlni.
A nedves tésztába fokozatosan adjunk hozzá egyenként tojásokat. A keveréshez használjon habverőt, hogy a tészta alaposan összekapcsolódjon a tojásokkal.
A cukrászsüttyőt útvonalon töltjük meg, és a sütésre előkészített papírral ellátott tepsire felfújunk kupacokat, attól függően, hogy milyen nagyokat szeretnénk. Sütjük 225 °C-on / 13 percig, majd csökkentjük 180 °C-ra / és 15 percig sütjük tovább. Miután kész van, hagyjuk kihűlni, majd töltsük meg párizsi tejszínhabbal vagy más kedvelt krémmel.