HIRDETŐ
Profiterolok párizsi krémmel

Profiterolok párizsi krémmel

Egy egyszerű recept a lepirított tésztából és a könnyű krémből.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 120 g vizet Hozzáadott
  • 60 g Eszkozok Hozzáadott
  • 12 TK A te szöveged Hozzáadott
  • 75 g sima liszt Hozzáadott
  • 2 Tojások Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A fazékba vizet, vajat, sót tesszünk. Mérsékelt lángon hagyjuk mindent együtt olvadni és kissé forrni. Aztán hozzáadjuk a lisztet és keverünk, közben alacsonyabb hőmérsékletre/indukciós szintre állítjuk. A tésztát keverjük és pirítjuk 2-3 percig (legyenek gondos, hogy a tészta tényleg megpiruljon, a fazékban bevonat keletkezik). Hagyjuk a tésztát kissé lehűlni.

2. Lépés

A nedves tésztába fokozatosan adjunk hozzá egyenként tojásokat. A keveréshez használjon habverőt, hogy a tészta alaposan összekapcsolódjon a tojásokkal.

3. Lépés

A cukrászsüttyőt útvonalon töltjük meg, és a sütésre előkészített papírral ellátott tepsire felfújunk kupacokat, attól függően, hogy milyen nagyokat szeretnénk. Sütjük 225 °C-on / 13 percig, majd csökkentjük 180 °C-ra / és 15 percig sütjük tovább. Miután kész van, hagyjuk kihűlni, majd töltsük meg párizsi tejszínhabbal vagy más kedvelt krémmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új