HIRDETŐ
Profiterolok párizsi krémmel

Profiterolok párizsi krémmel

Egy egyszerű recept a lepirított tésztából és a könnyű krémből.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 120 g vizet Hozzáadott
  • 60 g Eszkozok Hozzáadott
  • 12 TK A te szöveged Hozzáadott
  • 75 g sima liszt Hozzáadott
  • 2 Tojások Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A fazékba vizet, vajat, sót tesszünk. Mérsékelt lángon hagyjuk mindent együtt olvadni és kissé forrni. Aztán hozzáadjuk a lisztet és keverünk, közben alacsonyabb hőmérsékletre/indukciós szintre állítjuk. A tésztát keverjük és pirítjuk 2-3 percig (legyenek gondos, hogy a tészta tényleg megpiruljon, a fazékban bevonat keletkezik). Hagyjuk a tésztát kissé lehűlni.

2. Lépés

A nedves tésztába fokozatosan adjunk hozzá egyenként tojásokat. A keveréshez használjon habverőt, hogy a tészta alaposan összekapcsolódjon a tojásokkal.

3. Lépés

A cukrászsüttyőt útvonalon töltjük meg, és a sütésre előkészített papírral ellátott tepsire felfújunk kupacokat, attól függően, hogy milyen nagyokat szeretnénk. Sütjük 225 °C-on / 13 percig, majd csökkentjük 180 °C-ra / és 15 percig sütjük tovább. Miután kész van, hagyjuk kihűlni, majd töltsük meg párizsi tejszínhabbal vagy más kedvelt krémmel.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image maskrtky_od_Katky

Profiterolok párizsi krémmel

Egy egyszerű recept a lepirított tésztából és a könnyű krémből.

30
Percek
8
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A fazékba vizet, vajat, sót tesszünk. Mérsékelt lángon hagyjuk mindent együtt olvadni és kissé forrni. Aztán hozzáadjuk a lisztet és keverünk, közben alacsonyabb hőmérsékletre/indukciós szintre állítjuk. A tésztát keverjük és pirítjuk 2-3 percig (legyenek gondos, hogy a tészta tényleg megpiruljon, a fazékban bevonat keletkezik). Hagyjuk a tésztát kissé lehűlni.

2. Lépés

A nedves tésztába fokozatosan adjunk hozzá egyenként tojásokat. A keveréshez használjon habverőt, hogy a tészta alaposan összekapcsolódjon a tojásokkal.

3. Lépés

A cukrászsüttyőt útvonalon töltjük meg, és a sütésre előkészített papírral ellátott tepsire felfújunk kupacokat, attól függően, hogy milyen nagyokat szeretnénk. Sütjük 225 °C-on / 13 percig, majd csökkentjük 180 °C-ra / és 15 percig sütjük tovább. Miután kész van, hagyjuk kihűlni, majd töltsük meg párizsi tejszínhabbal vagy más kedvelt krémmel.

Hozzávalók
120 g
vizet
60 g
Eszkozok
12 TK
A te szöveged
75 g
sima liszt
2
Tojások