Forrás: Youtube
Rablóhús pulykából
Az ízletes, nyári színekben pompázó rablóhús vagy pulykasaslik még finomabb lesz, ha legalább egy napra a nedves pácban hagyod a húst sütés előtt.
Hozzávalók
A nedves páchoz
- 50 dkg pulykamell
- 4 dl víz
- 21⁄2 dkg só
- 0.8 dkg barna cukor
- 3 ks babérlevél
- 1 Fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
A saslikhoz
- 2 ek curry por
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl étolaj
- 1 ks zöld kaliforniai paprika
- 1 ks piros kaliforniai paprika
- 1 Fej lila hagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
Eljárás
A pulykamellett megtisztítjuk és felkockázzuk. Elkészítjük a nedves pácot. A vizet, a cukrot és a sót összekeverjük, majd miután a hagymákat megpucoltuk, felszeletelve hozzáadjuk. A babérleveleket és a húst is hozzáadjuk a nedves páchoz, aztán lefedve 3 órára a hűtőbe tesszük.
3 óra elteltével a húst kivesszük a hűtőből, leszűrjük, majd összekeverjük a curry porral. Ezután az étolajjal és az olívaolajjal lefedjük a pulykát, hozzáadjuk a leszűrt babérlevelet és a hagymákat, aztán alaposan átmozgatjuk, hogy hús minden pontját érje az olaj. Ha ezzel elkészültünk, frissentartó fóliával légmentesen lefedjük és legalább 1 napra a pácban hagyjuk.
Amikor meg szeretnénk sütni a pulykasaslikot, a rusztikus darabokra vágott paprikákkal, hagymával és szalonnával nyársra húzzuk, aztán serpenyőben, sütőben, vagy grillen elkészítjük.