HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Rablóhús pulykából

Az ízletes, nyári színekben pompázó rablóhús vagy pulykasaslik még finomabb lesz, ha legalább egy napra a nedves pácban hagyod a húst sütés előtt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A nedves páchoz

  • 50 dkg pulykamell Hozzáadott
  • 4 dl víz Hozzáadott
  • 212 dkg Hozzáadott
  • 0.8 dkg barna cukor Hozzáadott
  • 3 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott

A saslikhoz

  • 2 ek curry por Hozzáadott
  • 1 dl olívaolaj Hozzáadott
  • 1 dl étolaj Hozzáadott
  • 1 ks zöld kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 1 ks piros kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 1 Fej lila hagyma Hozzáadott
  • 10 dkg füstölt szalonna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

210 perc.
1. Lépés

A pulykamellett megtisztítjuk és felkockázzuk. Elkészítjük a nedves pácot. A vizet, a cukrot és a sót összekeverjük, majd miután a hagymákat megpucoltuk, felszeletelve hozzáadjuk. A babérleveleket és a húst is hozzáadjuk a nedves páchoz, aztán lefedve 3 órára a hűtőbe tesszük.

2. Lépés

3 óra elteltével a húst kivesszük a hűtőből, leszűrjük, majd összekeverjük a curry porral. Ezután az étolajjal és az olívaolajjal lefedjük a pulykát, hozzáadjuk a leszűrt babérlevelet és a hagymákat, aztán alaposan átmozgatjuk, hogy hús minden pontját érje az olaj. Ha ezzel elkészültünk, frissentartó fóliával légmentesen lefedjük és legalább 1 napra a pácban hagyjuk.

3. Lépés

Amikor meg szeretnénk sütni a pulykasaslikot, a rusztikus darabokra vágott paprikákkal, hagymával és szalonnával nyársra húzzuk, aztán serpenyőben, sütőben, vagy grillen elkészítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új