HIRDETŐ

Forrás: DAPA Images from Canva

Rácsos almás pite

Édes és savanyú rácsos almás pite.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Az útra:

  • 250 g sima liszt Hozzáadott
  • 100 g Cukor Hozzáadott
  • 1 db vaníliás cukor Hozzáadott
  • 150 g Vaj Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 1 kg alma Hozzáadott
  • 100 g Cukor Hozzáadott
  • őrölt fahéj Hozzáadott
  • Citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet a cukorral és a sóval. Ezután adjunk hozzá egy gombóc vajat és egy tojást, és gyorsan dolgozzuk tésztává a keveréket. Csomagolja a tésztát fóliába, és 30 percig hűtse a hűtőben.

2. Lépés

Hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházát, és vágjuk vékony szeletekre. Keverjük össze az almát a cukorral, a fahéjjal és a citromlével.

3. Lépés

A tészta nagyobbik felét tegye egy kizsírozott és lisztezett tortaformába. Ezután az előkészített almatölteléket rétegezzük a tészta tetejére.

4. Lépés

A maradék tésztát vékonyra sodorjuk, hogy a tölteléket befedje. A tésztalapot csíkokra vágjuk, és a töltelék tetejére helyezzük, hogy rácsot alkossunk.

5. Lépés

Süssük a tortát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz. Tálalás előtt hagyjuk kihűlni a tortát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új