Forrás: DAPA Images from Canva
Rácsos almás pite
Édes és savanyú rácsos almás pite.
Hozzávalók
Az útra:
- 250 g sima liszt
- 100 g Cukor
- 1 db vaníliás cukor
- 150 g Vaj
- 1 db tojás
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 1 kg alma
- 100 g Cukor
- őrölt fahéj
- Citromlé
Eljárás
Keverjük össze a lisztet a cukorral és a sóval. Ezután adjunk hozzá egy gombóc vajat és egy tojást, és gyorsan dolgozzuk tésztává a keveréket. Csomagolja a tésztát fóliába, és 30 percig hűtse a hűtőben.
Hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházát, és vágjuk vékony szeletekre. Keverjük össze az almát a cukorral, a fahéjjal és a citromlével.
A tészta nagyobbik felét tegye egy kizsírozott és lisztezett tortaformába. Ezután az előkészített almatölteléket rétegezzük a tészta tetejére.
A maradék tésztát vékonyra sodorjuk, hogy a tölteléket befedje. A tésztalapot csíkokra vágjuk, és a töltelék tetejére helyezzük, hogy rácsot alkossunk.
Süssük a tortát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz. Tálalás előtt hagyjuk kihűlni a tortát.