HIRDETŐ

Forrás: DAPA Images from Canva

Rácsos almás pite

Édes és savanyú rácsos almás pite.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Az útra:

  • 250 g sima liszt Hozzáadott
  • 100 g Cukor Hozzáadott
  • 1 db vaníliás cukor Hozzáadott
  • 150 g Vaj Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 1 kg alma Hozzáadott
  • 100 g Cukor Hozzáadott
  • őrölt fahéj Hozzáadott
  • Citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet a cukorral és a sóval. Ezután adjunk hozzá egy gombóc vajat és egy tojást, és gyorsan dolgozzuk tésztává a keveréket. Csomagolja a tésztát fóliába, és 30 percig hűtse a hűtőben.

2. Lépés

Hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházát, és vágjuk vékony szeletekre. Keverjük össze az almát a cukorral, a fahéjjal és a citromlével.

3. Lépés

A tészta nagyobbik felét tegye egy kizsírozott és lisztezett tortaformába. Ezután az előkészített almatölteléket rétegezzük a tészta tetejére.

4. Lépés

A maradék tésztát vékonyra sodorjuk, hogy a tölteléket befedje. A tésztalapot csíkokra vágjuk, és a töltelék tetejére helyezzük, hogy rácsot alkossunk.

5. Lépés

Süssük a tortát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz. Tálalás előtt hagyjuk kihűlni a tortát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek