HIRDETŐ

Forrás: DAPA Images from Canva

Rácsos almás pite

Édes és savanyú rácsos almás pite.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Az útra:

  • 250 g sima liszt Hozzáadott
  • 100 g Cukor Hozzáadott
  • 1 db vaníliás cukor Hozzáadott
  • 150 g Vaj Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 1 kg alma Hozzáadott
  • 100 g Cukor Hozzáadott
  • őrölt fahéj Hozzáadott
  • Citromlé Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet a cukorral és a sóval. Ezután adjunk hozzá egy gombóc vajat és egy tojást, és gyorsan dolgozzuk tésztává a keveréket. Csomagolja a tésztát fóliába, és 30 percig hűtse a hűtőben.

2. Lépés

Hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházát, és vágjuk vékony szeletekre. Keverjük össze az almát a cukorral, a fahéjjal és a citromlével.

3. Lépés

A tészta nagyobbik felét tegye egy kizsírozott és lisztezett tortaformába. Ezután az előkészített almatölteléket rétegezzük a tészta tetejére.

4. Lépés

A maradék tésztát vékonyra sodorjuk, hogy a tölteléket befedje. A tésztalapot csíkokra vágjuk, és a töltelék tetejére helyezzük, hogy rácsot alkossunk.

HIRDETŐ
5. Lépés

Süssük a tortát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz. Tálalás előtt hagyjuk kihűlni a tortát.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Iwa

Rácsos almás pite

Édes és savanyú rácsos almás pite.

60
Percek
10
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet a cukorral és a sóval. Ezután adjunk hozzá egy gombóc vajat és egy tojást, és gyorsan dolgozzuk tésztává a keveréket. Csomagolja a tésztát fóliába, és 30 percig hűtse a hűtőben.

2. Lépés

Hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházát, és vágjuk vékony szeletekre. Keverjük össze az almát a cukorral, a fahéjjal és a citromlével.

3. Lépés

A tészta nagyobbik felét tegye egy kizsírozott és lisztezett tortaformába. Ezután az előkészített almatölteléket rétegezzük a tészta tetejére.

4. Lépés

A maradék tésztát vékonyra sodorjuk, hogy a tölteléket befedje. A tésztalapot csíkokra vágjuk, és a töltelék tetejére helyezzük, hogy rácsot alkossunk.

5. Lépés

Süssük a tortát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz. Tálalás előtt hagyjuk kihűlni a tortát.

Hozzávalók
Az útra:
250 g
sima liszt
100 g
Cukor
1 db
vaníliás cukor
150 g
Vaj
1 db
tojás
csipetnyi só
A töltelékhez:
1 kg
alma
100 g
Cukor
őrölt fahéj
Citromlé