HIRDETŐ

Forrás: antalexstudio from Canva

Rákpálcika és uborkasaláta

A rákrudacskák és az uborkasaláta könnyen elkészíthető és ízletes salátaötlet. Többször készítettem már különböző alkalmakra, mindig nagy sikerrel. Tökéletes családi összejövetelekre, partikra és vacsorákra. A rákrudacskák lágyságot adnak a salátának, az uborka pedig frissítő frissességet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Rákpálcikák Hozzáadott
  • 1 pcs Egy nagy konzerv uborka Hozzáadott
  • 1 pcs apró hagyma Hozzáadott
  • 12 köteg Friss kapor Hozzáadott
  • 2 kanalak Majonéz Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Az összes hozzávalót felaprítjuk. A rákrudacskákat vágjuk kisebb darabokra, de ne túl apróra - ezeknek kell a salátánk középpontját képezniük. Én azt javaslom, hogy minden ujjrákot osszunk 3-4 darabra.

2. Lépés

Az uborkát vágjuk apró kockákra. Ha szereted a hangsúlyosabb ízeket, azt tanácsolom, hogy ne hámozd meg. Ez jellegzetes ízt kölcsönöz a salátának.

3. Lépés

Vágja finomra a hagymát, és dobja egy tálba az uborkával és a rákrudacskákkal együtt. Ha nem rajong a hagymáért, elhagyhatja, vagy kevesebbet is adhat hozzá.

4. Lépés

A kaprot apróra vágjuk. Fontos, hogy friss legyen. Szokatlan aromát és ízt ad a salátának. Adjuk hozzá a többi hozzávalóhoz.

5. Lépés

Végül adjuk hozzá a majonézt, sót és borsot. Itt van helye a kísérletezésnek. Ha a könnyedebb ételeket kedveli, a majonézt cserélje le natúr joghurtra.

6. Lépés

Az összes hozzávalót alaposan keverje össze. A saláta készen van.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új