:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/ho3M4-BSUZ_G6Ubxugbt/63b0d1283e9c3523ff779f6961d015.jpeg)
Forrás: antalexstudio from Canva
Rákpálcika és uborkasaláta
A rákrudacskák és az uborkasaláta könnyen elkészíthető és ízletes salátaötlet. Többször készítettem már különböző alkalmakra, mindig nagy sikerrel. Tökéletes családi összejövetelekre, partikra és vacsorákra. A rákrudacskák lágyságot adnak a salátának, az uborka pedig frissítő frissességet.
Hozzávalók
- 200 g Rákpálcikák
- 1 pcs Egy nagy konzerv uborka
- 1 pcs apró hagyma
- 1⁄2 köteg Friss kapor
- 2 kanalak Majonéz
- só és bors ízlés szerint
Tápértékek és ár
Eljárás
Az összes hozzávalót felaprítjuk. A rákrudacskákat vágjuk kisebb darabokra, de ne túl apróra - ezeknek kell a salátánk középpontját képezniük. Én azt javaslom, hogy minden ujjrákot osszunk 3-4 darabra.
Az uborkát vágjuk apró kockákra. Ha szereted a hangsúlyosabb ízeket, azt tanácsolom, hogy ne hámozd meg. Ez jellegzetes ízt kölcsönöz a salátának.
Vágja finomra a hagymát, és dobja egy tálba az uborkával és a rákrudacskákkal együtt. Ha nem rajong a hagymáért, elhagyhatja, vagy kevesebbet is adhat hozzá.
A kaprot apróra vágjuk. Fontos, hogy friss legyen. Szokatlan aromát és ízt ad a salátának. Adjuk hozzá a többi hozzávalóhoz.
Végül adjuk hozzá a majonézt, sót és borsot. Itt van helye a kísérletezésnek. Ha a könnyedebb ételeket kedveli, a majonézt cserélje le natúr joghurtra.
Az összes hozzávalót alaposan keverje össze. A saláta készen van.
Oszd meg a receptet másokkal
Reels
ÚjA legújabb receptek
A legújabb receptek
Reels
ÚjKedvenc receptek
Top kategóriák
Rákpálcika és uborkasaláta
A rákrudacskák és az uborkasaláta könnyen elkészíthető és ízletes salátaötlet. Többször készítettem már különböző alkalmakra, mindig nagy sikerrel. Tökéletes családi összejövetelekre, partikra és vacsorákra. A rákrudacskák lágyságot adnak a salátának, az uborka pedig frissítő frissességet.
Az összes hozzávalót felaprítjuk. A rákrudacskákat vágjuk kisebb darabokra, de ne túl apróra - ezeknek kell a salátánk középpontját képezniük. Én azt javaslom, hogy minden ujjrákot osszunk 3-4 darabra.
Az uborkát vágjuk apró kockákra. Ha szereted a hangsúlyosabb ízeket, azt tanácsolom, hogy ne hámozd meg. Ez jellegzetes ízt kölcsönöz a salátának.
Vágja finomra a hagymát, és dobja egy tálba az uborkával és a rákrudacskákkal együtt. Ha nem rajong a hagymáért, elhagyhatja, vagy kevesebbet is adhat hozzá.
A kaprot apróra vágjuk. Fontos, hogy friss legyen. Szokatlan aromát és ízt ad a salátának. Adjuk hozzá a többi hozzávalóhoz.
Végül adjuk hozzá a majonézt, sót és borsot. Itt van helye a kísérletezésnek. Ha a könnyedebb ételeket kedveli, a majonézt cserélje le natúr joghurtra.
Az összes hozzávalót alaposan keverje össze. A saláta készen van.
Hogyan készítetted ezt a receptet?