Sajtos croissant egyszerűen és gyorsan
A sajtos croissant tökéletes választás a reggelihez vagy a köztes snackekhez. A finom leveles tészta és az olvadt sajt kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan. Ezzel a recepttel egyszerűen és gyorsan előállítható ez a klasszikus franczia péksütemény, némi sajtos magyar csavarral.
Hozzávalók
- 500 g leveles tészta
- 200 g reszelt sajt (cheddar, ementáli vagy saját választás)
- 1 tojás (a kenéshez)
- Annak fajtája szerinti sajt a tetejére
- 1 ek olvadt vaj (vagy olaj) a kenéshez
Eljárás
A leveles tésztát finoman nyújtsa ki egy lisztezett munkafelületen.
Szórja meg a reszelt sajtot a tészta egész felületén.
Tekercselje fel a tésztát az egyik oldaláról a másikra, majd vágja 2-3 cm vastagságúra.
Helyezze a tekercseket egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre.
Verje fel a tojást és kenje meg vele a croissantjait, majd szórja meg a maradék sajttal.
Előmelegített sütőben süssük 200 fokon 15-20 percig, vagy amíg aranybarnára nem sülnek.
Miután kivette a sütőből, kenje meg a croissantokat az olvadt vajjal vagy olajjal és hagyja hűlni.