HIRDETŐ

Forrás: canva

Só-liszt gyurma recept

A só-liszt gyurma remek kreatív játék lehet a gyerekek számára, de az elkészítése is kiváló családi program. Egyszerű és olcsó alapanyagokból készül, és a végeredmény hosszú ideig használható. A gyurma színezhető élelmiszerfestékkel vagy natúran is hagyható. Célunk, hogy a gyurma állaga ne legyen túl száraz, de ne is ragadjon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 Csésze liszt Hozzáadott
  • 1 Csésze Hozzáadott
  • 1 Csésze víz Hozzáadott
  • 1 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 1 Csésze kréta por (opcionális) Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Első lépés: Keverjük össze a száraz hozzávalókat.

2. Lépés

Második lépés: Adjuk hozzá a vizet és az étolajat, majd gyúrjuk össze, amíg sima állagú nem lesz.

3. Lépés

Harmadik lépés: Ha színezni szeretnénk a gyurmát, adjunk hozzá ételfestéket vagy krétaport.

4. Lépés

Negyedik lépés: Formázzunk belőle golyókat, majd hagyjuk száradni.

HIRDETŐ
5. Lépés

Ötödik lépés: Kész is a házi készítésű só-liszt gyurma!

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Só-liszt gyurma recept

A só-liszt gyurma remek kreatív játék lehet a gyerekek számára, de az elkészítése is kiváló családi program. Egyszerű és olcsó alapanyagokból készül, és a végeredmény hosszú ideig használható. A gyurma színezhető élelmiszerfestékkel vagy natúran is hagyható. Célunk, hogy a gyurma állaga ne legyen túl száraz, de ne is ragadjon.

20
Percek
1
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Első lépés: Keverjük össze a száraz hozzávalókat.

2. Lépés

Második lépés: Adjuk hozzá a vizet és az étolajat, majd gyúrjuk össze, amíg sima állagú nem lesz.

3. Lépés

Harmadik lépés: Ha színezni szeretnénk a gyurmát, adjunk hozzá ételfestéket vagy krétaport.

4. Lépés

Negyedik lépés: Formázzunk belőle golyókat, majd hagyjuk száradni.

5. Lépés

Ötödik lépés: Kész is a házi készítésű só-liszt gyurma!

Hozzávalók
1 Csésze
liszt
1 Csésze
1 Csésze
víz
1 evőkanál
étolaj
1 Csésze
kréta por (opcionális)