Forrás: Oleksandr Prokopenko from Canva
Sós Karamellás Tiramisu
Egy kellemesen édes és kissé sós desszert, amely minden ízlelőbimbót felébreszt. A sós karamellás tiramisu a klasszikus olasz desszert újragondolt változata, ahol a kávé helyett a sós karamell a főszereplő.
Hozzávalók
Sós Karamell Szósz
- 200 g cukor
- 90 g vaj
- 120 ml Tejszín
- 1 csipet só
Tiramisu
- 6 ks tojás
- 500 g mascarpone
- 100 g porcukor
- 200 g Savoiardi keksz
- kakaó
Eljárás
Készítsd el a sós karamellt. Karamellizáld a cukrot egy lábasban, majd keverd hozzá a vajat és a tejszínt. Végül add hozzá a sót, és hagyd hűlni.
Keverd össze a tojássárgákat a porcukorral, majd add hozzá a mascarponét.
A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd óvatosan keverd hozzá a mascarponés keverékhez.
Mártogasd be a Savoiardi kekszeket a sós karamellbe, és egy réteget rendezz el egy tál alján.
Következik egy réteg mascarponés krém, majd ismételd meg a rétegezést a kekszekkel és a krémmel, amíg az összes hozzávaló el nem fogy.
Tedd a tiramisut a hűtőbe legalább 2 órára, hogy állni hagyod.
Szórjuk meg a tiramisu tetejét kakaóval.