HIRDETŐ

Forrás: Oleksandr Prokopenko from Canva

Sós Karamellás Tiramisu

Egy kellemesen édes és kissé sós desszert, amely minden ízlelőbimbót felébreszt. A sós karamellás tiramisu a klasszikus olasz desszert újragondolt változata, ahol a kávé helyett a sós karamell a főszereplő.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Sós Karamell Szósz

  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 90 g vaj Hozzáadott
  • 120 ml Tejszín Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Tiramisu

  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 500 g mascarpone Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 200 g Savoiardi keksz Hozzáadott
  • kakaó Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Készítsd el a sós karamellt. Karamellizáld a cukrot egy lábasban, majd keverd hozzá a vajat és a tejszínt. Végül add hozzá a sót, és hagyd hűlni.

2. Lépés

Keverd össze a tojássárgákat a porcukorral, majd add hozzá a mascarponét.

3. Lépés

A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd óvatosan keverd hozzá a mascarponés keverékhez.

4. Lépés

Mártogasd be a Savoiardi kekszeket a sós karamellbe, és egy réteget rendezz el egy tál alján.

5. Lépés

Következik egy réteg mascarponés krém, majd ismételd meg a rétegezést a kekszekkel és a krémmel, amíg az összes hozzávaló el nem fogy.

6. Lépés

Tedd a tiramisut a hűtőbe legalább 2 órára, hogy állni hagyod.

7. Lépés

Szórjuk meg a tiramisu tetejét kakaóval.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek