HIRDETŐ

Forrás: Oleksandr Prokopenko from Canva

Sós Karamellás Tiramisu

Egy kellemesen édes és kissé sós desszert, amely minden ízlelőbimbót felébreszt. A sós karamellás tiramisu a klasszikus olasz desszert újragondolt változata, ahol a kávé helyett a sós karamell a főszereplő.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Sós Karamell Szósz

  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 90 g vaj Hozzáadott
  • 120 ml Tejszín Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Tiramisu

  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 500 g mascarpone Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 200 g Savoiardi keksz Hozzáadott
  • kakaó Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Készítsd el a sós karamellt. Karamellizáld a cukrot egy lábasban, majd keverd hozzá a vajat és a tejszínt. Végül add hozzá a sót, és hagyd hűlni.

2. Lépés

Keverd össze a tojássárgákat a porcukorral, majd add hozzá a mascarponét.

3. Lépés

A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd óvatosan keverd hozzá a mascarponés keverékhez.

4. Lépés

Mártogasd be a Savoiardi kekszeket a sós karamellbe, és egy réteget rendezz el egy tál alján.

5. Lépés

Következik egy réteg mascarponés krém, majd ismételd meg a rétegezést a kekszekkel és a krémmel, amíg az összes hozzávaló el nem fogy.

6. Lépés

Tedd a tiramisut a hűtőbe legalább 2 órára, hogy állni hagyod.

7. Lépés

Szórjuk meg a tiramisu tetejét kakaóval.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új