HIRDETŐ
Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek
Szoljanka Leves
Hagyományos orosz étel, mely számtalan variációval rendelkezik. Húsok, kolbászok, savanyúságok és friss zöldségek leves formájában tálalva. Ideális ebéd vagy vacsora.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g marhahús
- 2 ks hagyma
- 2 ks sárgarépa
- 3 ks burgonya
- 200 g csiperkegomba
- 200 g Uborka savanyúság
- 1 node Petróleumlevél
- 2 ek paradicsompüré
- 1 tk só
- 1 tk bors
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Vágja kis kockára a húst, a hagymát, a sárgarépát, a burgonyát, a gombát és a savanyú uborkát. Hagyja őket félre.
2. Lépés
Egy nagy lábasban tegye a húst, a hagymát, a petruskát, sót és borsot, majd öntse le vízzel. Főzze 40 percig alacsony lángon.
3. Lépés
Adjuk hozzá a sárgarépát, a burgonyát és a gombát a leveshez. Főzze további 15 percig.
4. Lépés
Vegye ki a petruskát a levesből és adjuk hozzá a paradicsompürét és a savanyú uborkát. Főzze 5 percig.
5. Lépés
Tálalja a levest forrón, frissen vágott petrezselyemmel megszórva. Jó étvágyat!