:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/hGFt4wZjrayhtwLfpDnL/b92af0c8aeb82d8e6e51b16ed5cda5.jpeg)
Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek
Szoljanka Leves
Hagyományos orosz étel, mely számtalan variációval rendelkezik. Húsok, kolbászok, savanyúságok és friss zöldségek leves formájában tálalva. Ideális ebéd vagy vacsora.
Hozzávalók
- 500 g marhahús
- 2 ks hagyma
- 2 ks sárgarépa
- 3 ks burgonya
- 200 g csiperkegomba
- 200 g Uborka savanyúság
- 1 node Petróleumlevél
- 2 ek paradicsompüré
- 1 tk só
- 1 tk bors
Tápértékek és ár
Eljárás
Vágja kis kockára a húst, a hagymát, a sárgarépát, a burgonyát, a gombát és a savanyú uborkát. Hagyja őket félre.
Egy nagy lábasban tegye a húst, a hagymát, a petruskát, sót és borsot, majd öntse le vízzel. Főzze 40 percig alacsony lángon.
Adjuk hozzá a sárgarépát, a burgonyát és a gombát a leveshez. Főzze további 15 percig.
Vegye ki a petruskát a levesből és adjuk hozzá a paradicsompürét és a savanyú uborkát. Főzze 5 percig.
Tálalja a levest forrón, frissen vágott petrezselyemmel megszórva. Jó étvágyat!
Oszd meg a receptet másokkal
Reels
ÚjA legújabb receptek
A legújabb receptek
Reels
ÚjKedvenc receptek
Top kategóriák
Szoljanka Leves
Hagyományos orosz étel, mely számtalan variációval rendelkezik. Húsok, kolbászok, savanyúságok és friss zöldségek leves formájában tálalva. Ideális ebéd vagy vacsora.
Vágja kis kockára a húst, a hagymát, a sárgarépát, a burgonyát, a gombát és a savanyú uborkát. Hagyja őket félre.
Egy nagy lábasban tegye a húst, a hagymát, a petruskát, sót és borsot, majd öntse le vízzel. Főzze 40 percig alacsony lángon.
Adjuk hozzá a sárgarépát, a burgonyát és a gombát a leveshez. Főzze további 15 percig.
Vegye ki a petruskát a levesből és adjuk hozzá a paradicsompürét és a savanyú uborkát. Főzze 5 percig.
Tálalja a levest forrón, frissen vágott petrezselyemmel megszórva. Jó étvágyat!
Hogyan készítetted ezt a receptet?