Forrás: zeleno from Getty Images Pro
Tejfelben főtt karfiol leves
A tejfelben főtt karfiol leves egyszerű elkészíteni, és gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt örömet okoz.
Hozzávalók
- 1 db karfiol
- 1⁄2 l tej
- 2 db sárgarépa
- 1 db The Onion
- 2 db fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 1 kanál Só
- 1⁄2 kanál Fekete bors
- 2 kanalak vaj
Eljárás
Tisztítsa meg és vágja fel a zöldségeket. Ossza fel a karfiolt rózsákra, a répát és a hagymát szeletekre vágja, a fokhagymát finomra vágja.
Olvaszd fel a vajat az edényben, adj hozzá hagymát, répát, fokhagymát és babérlevelet. Párold, amíg a zöldség aranyszínűvé nem válik.
Adja hozzá a karfiolt, sót és borsot. Keverje össze és adjon hozzá tejet. Főzzük 15-20 percig, amíg a karfiol meg nem puhul.
Távolítsa el a babérlevelet, és merülőmixer segítségével turmixolja simára a levest.
Ízesítse meg a levest sóval és fűszerekkel igény szerint, mielőtt tálalja. Adhat hozzá egy evőkanál tejszínt a tetejére egy extra krémes textúráért.