:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/0HsmyoSmH2F1XXG9-NMH/352f55c260fb84e4ca85071bfe1270.jpeg)
Forrás: luchezar from Getty Images Signature
Tészta paradicsomos-tejszínes mártással
A paradicsomos-tejszínes szószos tészta a kedvencem. Az elkészítése nagyon egyszerű.
Hozzávalók
- 400 g Tészta
- 4 db Paradicsom
- 2 db The Onion
- 3 gerezd Fokhagyma
- 200 ml Főzőtejszín
- olívaolaj
- Só, frissen őrölt fekete bors
- Fűszernövények ízlés szerint (bazsalikom, oregánó)
- reszelt sajt a tálaláshoz
Tápértékek és ár
Eljárás
Tisztítsa meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. A paradicsomot lecsepegtetjük, és kockákra vágjuk. Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pároljuk puhára.
Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, sót, borsot és fűszernövényeket, majd hagyjuk főni körülbelül 15 percig. A paradicsomnak teljesen meg kell puhulnia, és a hagymával egységes alapot kell képeznie a mártáshoz.
Közben sós vízben főzzük meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint. Én egy perccel kevesebb ideig szoktam főzni a tésztát, mint a csomagoláson szerepel, hogy al dente legyen.
Adjuk hozzá a főzőtejszínt a paradicsomos keverékhez, és keverjük össze. Ha a mártás túl sűrű, adhat hozzá egy kevés vizet a tészta főzéséből.
Keverje össze a főtt tésztát a mártással, és hagyja egy kicsit főni, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt szórjuk meg reszelt sajttal.
Oszd meg a receptet másokkal
Reels
ÚjA legújabb receptek
A legújabb receptek
Reels
ÚjKedvenc receptek
Top kategóriák
Tészta paradicsomos-tejszínes mártással
A paradicsomos-tejszínes szószos tészta a kedvencem. Az elkészítése nagyon egyszerű.
Tisztítsa meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. A paradicsomot lecsepegtetjük, és kockákra vágjuk. Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pároljuk puhára.
Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, sót, borsot és fűszernövényeket, majd hagyjuk főni körülbelül 15 percig. A paradicsomnak teljesen meg kell puhulnia, és a hagymával egységes alapot kell képeznie a mártáshoz.
Közben sós vízben főzzük meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint. Én egy perccel kevesebb ideig szoktam főzni a tésztát, mint a csomagoláson szerepel, hogy al dente legyen.
Adjuk hozzá a főzőtejszínt a paradicsomos keverékhez, és keverjük össze. Ha a mártás túl sűrű, adhat hozzá egy kevés vizet a tészta főzéséből.
Keverje össze a főtt tésztát a mártással, és hagyja egy kicsit főni, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt szórjuk meg reszelt sajttal.
Hogyan készítetted ezt a receptet?