HIRDETŐ

Forrás: luchezar from Getty Images Signature

Tészta paradicsomos-tejszínes mártással

A paradicsomos-tejszínes szószos tészta a kedvencem. Az elkészítése nagyon egyszerű.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g Tészta Hozzáadott
  • 4 db Paradicsom Hozzáadott
  • 2 db The Onion Hozzáadott
  • 3 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 200 ml Főzőtejszín Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • Só, frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
  • Fűszernövények ízlés szerint (bazsalikom, oregánó) Hozzáadott
  • reszelt sajt a tálaláshoz Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Tisztítsa meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. A paradicsomot lecsepegtetjük, és kockákra vágjuk. Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pároljuk puhára.

2. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, sót, borsot és fűszernövényeket, majd hagyjuk főni körülbelül 15 percig. A paradicsomnak teljesen meg kell puhulnia, és a hagymával egységes alapot kell képeznie a mártáshoz.

3. Lépés

Közben sós vízben főzzük meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint. Én egy perccel kevesebb ideig szoktam főzni a tésztát, mint a csomagoláson szerepel, hogy al dente legyen.

4. Lépés

Adjuk hozzá a főzőtejszínt a paradicsomos keverékhez, és keverjük össze. Ha a mártás túl sűrű, adhat hozzá egy kevés vizet a tészta főzéséből.

HIRDETŐ
5. Lépés

Keverje össze a főtt tésztát a mártással, és hagyja egy kicsit főni, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt szórjuk meg reszelt sajttal.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Iwa

Tészta paradicsomos-tejszínes mártással

A paradicsomos-tejszínes szószos tészta a kedvencem. Az elkészítése nagyon egyszerű.

35
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Tisztítsa meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. A paradicsomot lecsepegtetjük, és kockákra vágjuk. Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pároljuk puhára.

2. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, sót, borsot és fűszernövényeket, majd hagyjuk főni körülbelül 15 percig. A paradicsomnak teljesen meg kell puhulnia, és a hagymával egységes alapot kell képeznie a mártáshoz.

3. Lépés

Közben sós vízben főzzük meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint. Én egy perccel kevesebb ideig szoktam főzni a tésztát, mint a csomagoláson szerepel, hogy al dente legyen.

4. Lépés

Adjuk hozzá a főzőtejszínt a paradicsomos keverékhez, és keverjük össze. Ha a mártás túl sűrű, adhat hozzá egy kevés vizet a tészta főzéséből.

5. Lépés

Keverje össze a főtt tésztát a mártással, és hagyja egy kicsit főni, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt szórjuk meg reszelt sajttal.

Hozzávalók
400 g
Tészta
4 db
Paradicsom
2 db
The Onion
3 gerezd
Fokhagyma
200 ml
Főzőtejszín
olívaolaj
Só, frissen őrölt fekete bors
Fűszernövények ízlés szerint (bazsalikom, oregánó)
reszelt sajt a tálaláshoz