HIRDETŐ

Forrás: luchezar from Getty Images Signature

Tészta paradicsomos-tejszínes mártással

A paradicsomos-tejszínes szószos tészta a kedvencem. Az elkészítése nagyon egyszerű.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g Tészta Hozzáadott
  • 4 db Paradicsom Hozzáadott
  • 2 db The Onion Hozzáadott
  • 3 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 200 ml Főzőtejszín Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • Só, frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
  • Fűszernövények ízlés szerint (bazsalikom, oregánó) Hozzáadott
  • reszelt sajt a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Tisztítsa meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. A paradicsomot lecsepegtetjük, és kockákra vágjuk. Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pároljuk puhára.

2. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, sót, borsot és fűszernövényeket, majd hagyjuk főni körülbelül 15 percig. A paradicsomnak teljesen meg kell puhulnia, és a hagymával egységes alapot kell képeznie a mártáshoz.

3. Lépés

Közben sós vízben főzzük meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint. Én egy perccel kevesebb ideig szoktam főzni a tésztát, mint a csomagoláson szerepel, hogy al dente legyen.

4. Lépés

Adjuk hozzá a főzőtejszínt a paradicsomos keverékhez, és keverjük össze. Ha a mártás túl sűrű, adhat hozzá egy kevés vizet a tészta főzéséből.

5. Lépés

Keverje össze a főtt tésztát a mártással, és hagyja egy kicsit főni, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt szórjuk meg reszelt sajttal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új