:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/fKI4tOWpTePuRMcm_esT/f887123dcd78a65a5ef9a38588286b.png)
Tócsni
A tócsni vagy lapcsánka igen népszerű csemege nem csak Magyarországon, hanem a szlovák, a cseh, és a székely konyhában is.
Hozzávalók
- 40 dkg krumpli
- 40 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 teáskanál só
- fél teáskanál őrölt bors
- fél fej vöröshagyma
- olaj a sütéshez
Tápértékek és ár
Eljárás
A krumplikat meghámozzuk és lereszeljük, majd egy tiszta konyharuhán kinyomkodjuk belőle a levét.
A lereszelt krumplit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a sót, a borsot, és az apróra vágott vöröshagymát.
Az összetevőket jól összedolgozzuk.
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat.
Az elkészített masszát evőkanálnyi adagokban a serpenyőbe tesszük, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A kész tócsnákat papírtörlővel kibélelt tányérra szedjük, hogy a felesleges olajat magába szívja.
A tócsnit frissen, melegen tálaljuk, tejföllel és sajttal a tetején.
Oszd meg a receptet másokkal
Reels
ÚjA legújabb receptek
A legújabb receptek
Reels
ÚjKedvenc receptek
Top kategóriák
Tócsni
A tócsni vagy lapcsánka igen népszerű csemege nem csak Magyarországon, hanem a szlovák, a cseh, és a székely konyhában is.
A krumplikat meghámozzuk és lereszeljük, majd egy tiszta konyharuhán kinyomkodjuk belőle a levét.
A lereszelt krumplit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a sót, a borsot, és az apróra vágott vöröshagymát.
Az összetevőket jól összedolgozzuk.
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat.
Az elkészített masszát evőkanálnyi adagokban a serpenyőbe tesszük, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A kész tócsnákat papírtörlővel kibélelt tányérra szedjük, hogy a felesleges olajat magába szívja.
A tócsnit frissen, melegen tálaljuk, tejföllel és sajttal a tetején.
Hogyan készítetted ezt a receptet?