HIRDETŐ
Tócsni
A tócsni vagy lapcsánka igen népszerű csemege nem csak Magyarországon, hanem a szlovák, a cseh, és a székely konyhában is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 40 dkg krumpli
- 40 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 teáskanál só
- fél teáskanál őrölt bors
- fél fej vöröshagyma
- olaj a sütéshez
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A krumplikat meghámozzuk és lereszeljük, majd egy tiszta konyharuhán kinyomkodjuk belőle a levét.
2. Lépés
A lereszelt krumplit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a sót, a borsot, és az apróra vágott vöröshagymát.
3. Lépés
Az összetevőket jól összedolgozzuk.
4. Lépés
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat.
5. Lépés
Az elkészített masszát evőkanálnyi adagokban a serpenyőbe tesszük, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
6. Lépés
A kész tócsnákat papírtörlővel kibélelt tányérra szedjük, hogy a felesleges olajat magába szívja.
7. Lépés
A tócsnit frissen, melegen tálaljuk, tejföllel és sajttal a tetején.