HIRDETŐ

Tócsni

A tócsni vagy lapcsánka igen népszerű csemege nem csak Magyarországon, hanem a szlovák, a cseh, és a székely konyhában is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 40 dkg krumpli Hozzáadott
  • 40 dkg liszt Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • fél teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • fél fej vöröshagyma Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A krumplikat meghámozzuk és lereszeljük, majd egy tiszta konyharuhán kinyomkodjuk belőle a levét.

2. Lépés

A lereszelt krumplit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a sót, a borsot, és az apróra vágott vöröshagymát.

3. Lépés

Az összetevőket jól összedolgozzuk.

4. Lépés

Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat.

5. Lépés

Az elkészített masszát evőkanálnyi adagokban a serpenyőbe tesszük, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

6. Lépés

A kész tócsnákat papírtörlővel kibélelt tányérra szedjük, hogy a felesleges olajat magába szívja.

7. Lépés

A tócsnit frissen, melegen tálaljuk, tejföllel és sajttal a tetején.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új