HIRDETŐ

Tradicionális lebbencsleves

Egy hagyományos magyar étel, amely a húslevesek közül talán egyik legismertebb. Elsősorban téli időszakban fogyasztják, mert melegítő hatása van.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg csontos marhahús Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 sárgarépa Hozzáadott
  • 2 petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 Fej kisebb káposzta Hozzáadott
  • 1 Szál zeller Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 2 evőkanál Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 ks főtt tojás Hozzáadott
  • 1 csokor petrezselyem díszítés céljára Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A húst mossuk meg, és töröljük szárazra. A húst kockázzuk fel és sózzuk be.

2. Lépés

A fejes vöröshagymát és fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.

3. Lépés

A zöldségeket (sárgarépa, petrezselyemgyökér, káposzta, zeller) meghámozzuk és apróra vágjuk.

4. Lépés

A húst és a zöldségeket egy nagyméretű fazékban felforraljuk annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Hozzáadjuk a babérlevelet.

5. Lépés

Lefedve, közepes lángon főzzük kb. 1 órán át, amíg a hús puha és a zöldségek is főnek.

6. Lépés

Keverjük össze a lisztet és 2 evőkanál vizet, és adagoljuk a levesbe, amíg a leves sűrűbbé válik.

7. Lépés

Adjunk hozzá két főtt tojást és főzzük további 10 percig.

8. Lépés

Tálaljuk melegen, díszítsük aprított petrezselyemmel.

Hozzászólások (1)

Zoltan_Dr_Koskovics 2023. 06. 23.

Ez nem lebbencsleves!! Semmi köze hozzá

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek