HIRDETŐ

Tradicionális lebbencsleves

Egy hagyományos magyar étel, amely a húslevesek közül talán egyik legismertebb. Elsősorban téli időszakban fogyasztják, mert melegítő hatása van.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg csontos marhahús Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 sárgarépa Hozzáadott
  • 2 petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 Fej kisebb káposzta Hozzáadott
  • 1 Szál zeller Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 2 evőkanál Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 ks főtt tojás Hozzáadott
  • 1 csokor petrezselyem díszítés céljára Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A húst mossuk meg, és töröljük szárazra. A húst kockázzuk fel és sózzuk be.

2. Lépés

A fejes vöröshagymát és fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.

3. Lépés

A zöldségeket (sárgarépa, petrezselyemgyökér, káposzta, zeller) meghámozzuk és apróra vágjuk.

4. Lépés

A húst és a zöldségeket egy nagyméretű fazékban felforraljuk annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Hozzáadjuk a babérlevelet.

HIRDETŐ
5. Lépés

Lefedve, közepes lángon főzzük kb. 1 órán át, amíg a hús puha és a zöldségek is főnek.

6. Lépés

Keverjük össze a lisztet és 2 evőkanál vizet, és adagoljuk a levesbe, amíg a leves sűrűbbé válik.

7. Lépés

Adjunk hozzá két főtt tojást és főzzük további 10 percig.

8. Lépés

Tálaljuk melegen, díszítsük aprított petrezselyemmel.

HIRDETŐ

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

Hozzászólások (1)

Zoltan_Dr_Koskovics 2023. 06. 23.

Ez nem lebbencsleves!! Semmi köze hozzá

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Nikolett

Tradicionális lebbencsleves

Egy hagyományos magyar étel, amely a húslevesek közül talán egyik legismertebb. Elsősorban téli időszakban fogyasztják, mert melegítő hatása van.

120
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A húst mossuk meg, és töröljük szárazra. A húst kockázzuk fel és sózzuk be.

2. Lépés

A fejes vöröshagymát és fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.

3. Lépés

A zöldségeket (sárgarépa, petrezselyemgyökér, káposzta, zeller) meghámozzuk és apróra vágjuk.

4. Lépés

A húst és a zöldségeket egy nagyméretű fazékban felforraljuk annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Hozzáadjuk a babérlevelet.

5. Lépés

Lefedve, közepes lángon főzzük kb. 1 órán át, amíg a hús puha és a zöldségek is főnek.

6. Lépés

Keverjük össze a lisztet és 2 evőkanál vizet, és adagoljuk a levesbe, amíg a leves sűrűbbé válik.

7. Lépés

Adjunk hozzá két főtt tojást és főzzük további 10 percig.

8. Lépés

Tálaljuk melegen, díszítsük aprított petrezselyemmel.

Hozzávalók
1 kg
csontos marhahús
1 Fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2
sárgarépa
2
petrezselyemgyökér
1 Fej
kisebb káposzta
1 Szál
zeller
2 ks
babérlevél
2 evőkanál
2 evőkanál
liszt
2 ks
főtt tojás
1 csokor
petrezselyem díszítés céljára