Tradicionális lebbencsleves
Egy hagyományos magyar étel, amely a húslevesek közül talán egyik legismertebb. Elsősorban téli időszakban fogyasztják, mert melegítő hatása van.
Hozzávalók
- 1 kg csontos marhahús
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1 Fej kisebb káposzta
- 1 Szál zeller
- 2 ks babérlevél
- 2 evőkanál só
- 2 evőkanál liszt
- 2 ks főtt tojás
- 1 csokor petrezselyem díszítés céljára
Eljárás
A húst mossuk meg, és töröljük szárazra. A húst kockázzuk fel és sózzuk be.
A fejes vöröshagymát és fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.
A zöldségeket (sárgarépa, petrezselyemgyökér, káposzta, zeller) meghámozzuk és apróra vágjuk.
A húst és a zöldségeket egy nagyméretű fazékban felforraljuk annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Hozzáadjuk a babérlevelet.
Lefedve, közepes lángon főzzük kb. 1 órán át, amíg a hús puha és a zöldségek is főnek.
Keverjük össze a lisztet és 2 evőkanál vizet, és adagoljuk a levesbe, amíg a leves sűrűbbé válik.
Adjunk hozzá két főtt tojást és főzzük további 10 percig.
Tálaljuk melegen, díszítsük aprított petrezselyemmel.
Ez nem lebbencsleves!! Semmi köze hozzá