:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/L1wsGONX-1zbThSQ5CCt/2a078b372e9a48e97d71504f2c38c2.png)
Forrás: canva
Túrós palacsinta
A túrós palacsinta az egyik legnépszerűbb magyar desszert. A palacsinta ízletes, könnyed és tökéletes választás minden édesszájú számára, nem csak azok számára, akik szeretik a sajtot és a friss gyümölcsöket.
Hozzávalók
- 25 dkg túró
- 4 tojás
- 1 l tej
- 30 dkg liszt
- 3 evőkanál cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 2 evőkanál olaj
- baracklekvár a tetejére
- Porcukor a díszítéshez
Tápértékek és ár
Eljárás
Keverjük össze a lisztet, a tejet, a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és az olajat sima tésztává.
Forrósítsuk fel egy serpenyőt és kevés olajat öntsünk bele.
Öntsünk a tésztából a serpenyőbe annyit, hogy éppen csak befedje az alját.
Süssük közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz mindkét oldalán.
A túrót keverjük össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd tegyük a palacsinta közepére és hajtsuk össze.
A végén tegyünk a tetejére baracklekvárt, és szórjuk meg porcukorral.
Oszd meg a receptet másokkal
Reels
ÚjA legújabb receptek
A legújabb receptek
Reels
ÚjKedvenc receptek
Top kategóriák
Túrós palacsinta
A túrós palacsinta az egyik legnépszerűbb magyar desszert. A palacsinta ízletes, könnyed és tökéletes választás minden édesszájú számára, nem csak azok számára, akik szeretik a sajtot és a friss gyümölcsöket.
Keverjük össze a lisztet, a tejet, a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és az olajat sima tésztává.
Forrósítsuk fel egy serpenyőt és kevés olajat öntsünk bele.
Öntsünk a tésztából a serpenyőbe annyit, hogy éppen csak befedje az alját.
Süssük közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz mindkét oldalán.
A túrót keverjük össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd tegyük a palacsinta közepére és hajtsuk össze.
A végén tegyünk a tetejére baracklekvárt, és szórjuk meg porcukorral.
Hogyan készítetted ezt a receptet?