HIRDETŐ

Forrás: canva

Túrós palacsinta

A túrós palacsinta az egyik legnépszerűbb magyar desszert. A palacsinta ízletes, könnyed és tökéletes választás minden édesszájú számára, nem csak azok számára, akik szeretik a sajtot és a friss gyümölcsöket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 25 dkg túró Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 1 l tej Hozzáadott
  • 30 dkg liszt Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • baracklekvár a tetejére Hozzáadott
  • Porcukor a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a tejet, a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és az olajat sima tésztává.

2. Lépés

Forrósítsuk fel egy serpenyőt és kevés olajat öntsünk bele.

3. Lépés

Öntsünk a tésztából a serpenyőbe annyit, hogy éppen csak befedje az alját.

4. Lépés

Süssük közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz mindkét oldalán.

5. Lépés

A túrót keverjük össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd tegyük a palacsinta közepére és hajtsuk össze.

6. Lépés

A végén tegyünk a tetejére baracklekvárt, és szórjuk meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új