HIRDETŐ

Forrás: canva

Túrós palacsinta

A túrós palacsinta az egyik legnépszerűbb magyar desszert. A palacsinta ízletes, könnyed és tökéletes választás minden édesszájú számára, nem csak azok számára, akik szeretik a sajtot és a friss gyümölcsöket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 25 dkg túró Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 1 l tej Hozzáadott
  • 30 dkg liszt Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • baracklekvár a tetejére Hozzáadott
  • Porcukor a díszítéshez Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a tejet, a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és az olajat sima tésztává.

2. Lépés

Forrósítsuk fel egy serpenyőt és kevés olajat öntsünk bele.

3. Lépés

Öntsünk a tésztából a serpenyőbe annyit, hogy éppen csak befedje az alját.

4. Lépés

Süssük közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz mindkét oldalán.

HIRDETŐ
5. Lépés

A túrót keverjük össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd tegyük a palacsinta közepére és hajtsuk össze.

6. Lépés

A végén tegyünk a tetejére baracklekvárt, és szórjuk meg porcukorral.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Túrós palacsinta

A túrós palacsinta az egyik legnépszerűbb magyar desszert. A palacsinta ízletes, könnyed és tökéletes választás minden édesszájú számára, nem csak azok számára, akik szeretik a sajtot és a friss gyümölcsöket.

40
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a tejet, a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és az olajat sima tésztává.

2. Lépés

Forrósítsuk fel egy serpenyőt és kevés olajat öntsünk bele.

3. Lépés

Öntsünk a tésztából a serpenyőbe annyit, hogy éppen csak befedje az alját.

4. Lépés

Süssük közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz mindkét oldalán.

5. Lépés

A túrót keverjük össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd tegyük a palacsinta közepére és hajtsuk össze.

6. Lépés

A végén tegyünk a tetejére baracklekvárt, és szórjuk meg porcukorral.

Hozzávalók
25 dkg
túró
4
tojás
1 l
tej
30 dkg
liszt
3 evőkanál
cukor
1 Csomag
vaníliás cukor
1 csipet
2 evőkanál
olaj
baracklekvár a tetejére
Porcukor a díszítéshez