HIRDETŐ
Forrás: canva
Túrós palacsinta
A túrós palacsinta az egyik legnépszerűbb magyar desszert. A palacsinta ízletes, könnyed és tökéletes választás minden édesszájú számára, nem csak azok számára, akik szeretik a sajtot és a friss gyümölcsöket.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 25 dkg túró
- 4 tojás
- 1 l tej
- 30 dkg liszt
- 3 evőkanál cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 2 evőkanál olaj
- baracklekvár a tetejére
- Porcukor a díszítéshez
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
Keverjük össze a lisztet, a tejet, a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és az olajat sima tésztává.
2. Lépés
Forrósítsuk fel egy serpenyőt és kevés olajat öntsünk bele.
3. Lépés
Öntsünk a tésztából a serpenyőbe annyit, hogy éppen csak befedje az alját.
4. Lépés
Süssük közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz mindkét oldalán.
5. Lépés
A túrót keverjük össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd tegyük a palacsinta közepére és hajtsuk össze.
6. Lépés
A végén tegyünk a tetejére baracklekvárt, és szórjuk meg porcukorral.