HIRDETŐ

Vargánya mártás

A Vargánya mártás egy ízletes, gombás étel, amely a fűszeres ízét a friss vargányának és a zöldfűszereknek köszönheti. Tegyük még gazdagabbá a házias ízek világával, és kössük össze a legfinomabb zöldségekkel. Kiválóan párosul húsokkal, halakkal vagy tésztával is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 30 dkg friss vargányagomba Hozzáadott
  • 2 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 dl száraz fehérbor Hozzáadott
  • 2 dl Tejszín Hozzáadott
  • só, őrölt fehér bors Hozzáadott
  • friss petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 1 ek vaj Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Tisztítsuk meg a vargányát, majd vágjuk vékony szeletekre. A hagymát aprítsuk fel, a fokhagymát préseljük össze.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, dinszteljük üvegesre.

3. Lépés

Adjuk hozzá a vargányát, majd pirítsuk közepes hőfokon kb. 5 percig.

4. Lépés

Öntsük hozzá a bort, forraljuk fel és hagyjuk, hogy a gomba felvegye a bor ízét.

HIRDETŐ
5. Lépés

Adjuk hozzá a tejszínt, majd a vajat. Fűszerezzük sóval, borssal, és szórjuk meg aprított petrezselyemmel.

6. Lépés

Főzzük addig, amíg a mártás kellőképpen besűrűsödik.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Vargánya mártás

A Vargánya mártás egy ízletes, gombás étel, amely a fűszeres ízét a friss vargányának és a zöldfűszereknek köszönheti. Tegyük még gazdagabbá a házias ízek világával, és kössük össze a legfinomabb zöldségekkel. Kiválóan párosul húsokkal, halakkal vagy tésztával is.

45
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Tisztítsuk meg a vargányát, majd vágjuk vékony szeletekre. A hagymát aprítsuk fel, a fokhagymát préseljük össze.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, dinszteljük üvegesre.

3. Lépés

Adjuk hozzá a vargányát, majd pirítsuk közepes hőfokon kb. 5 percig.

4. Lépés

Öntsük hozzá a bort, forraljuk fel és hagyjuk, hogy a gomba felvegye a bor ízét.

5. Lépés

Adjuk hozzá a tejszínt, majd a vajat. Fűszerezzük sóval, borssal, és szórjuk meg aprított petrezselyemmel.

6. Lépés

Főzzük addig, amíg a mártás kellőképpen besűrűsödik.

Hozzávalók
30 dkg
friss vargányagomba
2 ek
olívaolaj
1 Fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 dl
száraz fehérbor
2 dl
Tejszín
só, őrölt fehér bors
friss petrezselyemzöld
1 ek
vaj