HIRDETŐ

Vargánya mártás

A Vargánya mártás egy ízletes, gombás étel, amely a fűszeres ízét a friss vargányának és a zöldfűszereknek köszönheti. Tegyük még gazdagabbá a házias ízek világával, és kössük össze a legfinomabb zöldségekkel. Kiválóan párosul húsokkal, halakkal vagy tésztával is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 30 dkg friss vargányagomba Hozzáadott
  • 2 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 dl száraz fehérbor Hozzáadott
  • 2 dl Tejszín Hozzáadott
  • só, őrölt fehér bors Hozzáadott
  • friss petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 1 ek vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Tisztítsuk meg a vargányát, majd vágjuk vékony szeletekre. A hagymát aprítsuk fel, a fokhagymát préseljük össze.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, dinszteljük üvegesre.

3. Lépés

Adjuk hozzá a vargányát, majd pirítsuk közepes hőfokon kb. 5 percig.

4. Lépés

Öntsük hozzá a bort, forraljuk fel és hagyjuk, hogy a gomba felvegye a bor ízét.

5. Lépés

Adjuk hozzá a tejszínt, majd a vajat. Fűszerezzük sóval, borssal, és szórjuk meg aprított petrezselyemmel.

6. Lépés

Főzzük addig, amíg a mártás kellőképpen besűrűsödik.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új