Forrás: Youtube
Zabaione
Íme a recept, hogy otthon készítsd el a zabaione-t!
Hozzávalók
- 2 tálak teljes tej
- 1 tál tejszínhab
- 6 tojás
- 2⁄3 tálak cukor
- 1⁄4 teáskanál Fahéj
- 1⁄4 teáskanál szerecsendió
- 1 csipetnyi só
- 1 Kanál vanília
- 56 gr bourbon
- 56 gr rum
Eljárás
Melegítsd fel a tejszínt és a tejet, amíg könnyű forrást nem ér. Dolgozz egy üvegtálban krémesre a tojások sárgáját 1/3 csésze cukorral. Adj hozzá vaníliát.
Keverje el a tojássárgáját lassan hozzáadva a meleg tej és tejszín keverékét. Tegye vissza a fazekat a tűzre, és főzze a tojás és tejszín keverékét óvatosan, hogy ne forralja fel (ahogy a séf a videóban tette). Tegye át egy tiszta tálba
Egy másik tiszta tálban, kézi mixerrel vagy kézzel, verd fel a tojásfehérjét, amíg már nem látszik sárga színárnyalat; amikor nagyon fehér, add hozzá a cukrot és verd fel, amíg lágy csúcsokat nem kapsz. Dolgozd bele a tojássárgája keverékbe. Tedd hűtőbe néhány órára, vagy még jobb egész éjszakára. Díszítsd tejszínhabbal és fahéjrudakkal.