HIRDETŐ

Forrás: canva

Zellerkrémleves

Egy hideg téli estén nincs annál jobb, mint egy tál meleg, selymes zellerkrémleves. Egyik kedvencem a levesek közül, mert gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és minden alkalommal, amikor megfőzöm, az illata bejárja az egész lakást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g zeller Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves alaplé Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • fehérbors Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdjük a zeller megtisztításával és kis kockákra vágásával. Figyeljünk arra, hogy a zeller benne maradt szálait is távolítsuk el, hogy a levesünk igazán selymes legyen.

2. Lépés

Egy nagy lábasban olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a finomra aprított vöröshagymát. Fontos, hogy közepes lángon pároljuk a hagymát, hogy ne égjen oda.

3. Lépés

Miután a hagyma üvegesre párolódott, adjuk hozzá a zellerkockákat. Pároljuk őket a hagymával együtt 5-10 percig, míg a zeller is megpuhul és az ízek összeérnek.

4. Lépés

Ezután öntsük hozzá a zöldségleves alaplevet és főzzük tovább, közepes lángon, körülbelül 20-25 percig, amíg a zeller teljesen megpuhul. Ne felejtsd el ellenőrző főzés közben, hogy a zeller megfelelően megpuhult-e!

5. Lépés

Mikor a zeller már megfelelően puhára főtt, adjuk hozzá a tejszínt és botmixerrel pürésítsük le a levest. Arra figyeljünk, hogy a leves pürésítése után ne forraljuk tovább, mert a tejszín kicsapódhat. Próbáljuk ki, hogy szükséges-e sóval, borssal ízesíteni.

6. Lépés

Tálaláskor szórjuk meg a levest friss, aprított petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek