HIRDETŐ

Forrás: canva

Zellerkrémleves

Egy hideg téli estén nincs annál jobb, mint egy tál meleg, selymes zellerkrémleves. Egyik kedvencem a levesek közül, mert gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és minden alkalommal, amikor megfőzöm, az illata bejárja az egész lakást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g zeller Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves alaplé Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • fehérbors Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdjük a zeller megtisztításával és kis kockákra vágásával. Figyeljünk arra, hogy a zeller benne maradt szálait is távolítsuk el, hogy a levesünk igazán selymes legyen.

2. Lépés

Egy nagy lábasban olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a finomra aprított vöröshagymát. Fontos, hogy közepes lángon pároljuk a hagymát, hogy ne égjen oda.

3. Lépés

Miután a hagyma üvegesre párolódott, adjuk hozzá a zellerkockákat. Pároljuk őket a hagymával együtt 5-10 percig, míg a zeller is megpuhul és az ízek összeérnek.

4. Lépés

Ezután öntsük hozzá a zöldségleves alaplevet és főzzük tovább, közepes lángon, körülbelül 20-25 percig, amíg a zeller teljesen megpuhul. Ne felejtsd el ellenőrző főzés közben, hogy a zeller megfelelően megpuhult-e!

5. Lépés

Mikor a zeller már megfelelően puhára főtt, adjuk hozzá a tejszínt és botmixerrel pürésítsük le a levest. Arra figyeljünk, hogy a leves pürésítése után ne forraljuk tovább, mert a tejszín kicsapódhat. Próbáljuk ki, hogy szükséges-e sóval, borssal ízesíteni.

6. Lépés

Tálaláskor szórjuk meg a levest friss, aprított petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új