Zöldséges Orosz Leves
Az Orosz Leves egy tartalmas, ízletes és könnyen elkészíthető étel. Tökéletes választás hideg téli napokra!
Hozzávalók
- 500 g marhahús (lehetőleg csontos és zsíros)
- 2 Fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ks sárgarépa
- 1 ks petrezselyemgyökér
- 1 ks zeller
- 2 ks burgonya
- 1 Fej káposzta
- 1 dl tejföl
- só, bors ízlés szerint
- friss petrezselyem vagy kapor a díszítéshez
- víz a főzéshez
Eljárás
A marhahúst mossuk meg, majd tegyük egy nagyobb fazékba és öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Főzzük lassú tűzön kb. 1 órán át, amíg a hús megpuhul.
Közben tisztítsuk meg és aprítsuk fel a zöldségeket (vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, burgonyát és káposztát).
Ha a hús megpuhult, vegyük ki a húslevest a főzőléből, majd szűrjük át.
Tegyük vissza a húslevest a fazékba, majd adjuk hozzá a zöldségeket. Főzzük tovább kb. 30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ha minden megpuhult, ízesítsük sóval és borssal. Kóstoljuk meg, hogy az ízvilág megfelelő-e, és ha szükséges, koráljuk az ízeket.
Tálaláskor adjunk hozzá tejfölt, valamint szórjunk a levesre friss petrezelymet vagy kaprot.