HIRDETŐ

Zöldséges Orosz Leves

Az Orosz Leves egy tartalmas, ízletes és könnyen elkészíthető étel. Tökéletes választás hideg téli napokra!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g marhahús (lehetőleg csontos és zsíros) Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 ks zeller Hozzáadott
  • 2 ks burgonya Hozzáadott
  • 1 Fej káposzta Hozzáadott
  • 1 dl tejföl Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • friss petrezselyem vagy kapor a díszítéshez Hozzáadott
  • víz a főzéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A marhahúst mossuk meg, majd tegyük egy nagyobb fazékba és öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Főzzük lassú tűzön kb. 1 órán át, amíg a hús megpuhul.

2. Lépés

Közben tisztítsuk meg és aprítsuk fel a zöldségeket (vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, burgonyát és káposztát).

3. Lépés

Ha a hús megpuhult, vegyük ki a húslevest a főzőléből, majd szűrjük át.

4. Lépés

Tegyük vissza a húslevest a fazékba, majd adjuk hozzá a zöldségeket. Főzzük tovább kb. 30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

5. Lépés

Ha minden megpuhult, ízesítsük sóval és borssal. Kóstoljuk meg, hogy az ízvilág megfelelő-e, és ha szükséges, koráljuk az ízeket.

6. Lépés

Tálaláskor adjunk hozzá tejfölt, valamint szórjunk a levesre friss petrezelymet vagy kaprot.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új