HIRDETŐ

Zsenge és édes Főtt Kukorica

A főtt kukorica egy egyszerű és finom étel, amely ideális választás lehet a nyári grillezések, piknikek vagy étkezések mellé. A kukorica édes és ropog és könnyen elkészíthető. Próbáld ki ezt a klasszikus magyar receptet, és élvezd az ízeket!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 darab friss kukorica Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • vaj vagy olvasztott vaj a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Mossunk meg alaposan 4 darab kukoricát, majd távolítsuk el a külső réteget és a szárt.

2. Lépés

Tegyük a vizet egy nagy lábasba, majd forraljuk fel. Adjuk hozzá a sót.

3. Lépés

Amikor a víz felforrt, helyezzük bele a kukoricákat, és főzzük közepes lángon kb. 10-15 percig, amíg a kukorica megpuhul.

4. Lépés

Vegyük ki a kukoricát a vízből, majd szárítsuk le.

5. Lépés

Tálaláskor kendezzük meg vajjal, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával és citromlével.

6. Lépés

Külön részben kínáljuk a fokhagymás, chili- vagy barbecue szószokat a kukoricához.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új