HIRDETŐ

Zsenge és édes Főtt Kukorica

A főtt kukorica egy egyszerű és finom étel, amely ideális választás lehet a nyári grillezések, piknikek vagy étkezések mellé. A kukorica édes és ropog és könnyen elkészíthető. Próbáld ki ezt a klasszikus magyar receptet, és élvezd az ízeket!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 darab friss kukorica Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • vaj vagy olvasztott vaj a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Mossunk meg alaposan 4 darab kukoricát, majd távolítsuk el a külső réteget és a szárt.

2. Lépés

Tegyük a vizet egy nagy lábasba, majd forraljuk fel. Adjuk hozzá a sót.

3. Lépés

Amikor a víz felforrt, helyezzük bele a kukoricákat, és főzzük közepes lángon kb. 10-15 percig, amíg a kukorica megpuhul.

4. Lépés

Vegyük ki a kukoricát a vízből, majd szárítsuk le.

5. Lépés

Tálaláskor kendezzük meg vajjal, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával és citromlével.

6. Lépés

Külön részben kínáljuk a fokhagymás, chili- vagy barbecue szószokat a kukoricához.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek