Zsenge és édes Főtt Kukorica
A főtt kukorica egy egyszerű és finom étel, amely ideális választás lehet a nyári grillezések, piknikek vagy étkezések mellé. A kukorica édes és ropog és könnyen elkészíthető. Próbáld ki ezt a klasszikus magyar receptet, és élvezd az ízeket!
Hozzávalók
- 4 darab friss kukorica
- 1 l víz
- 1 teáskanál só
- vaj vagy olvasztott vaj a tálaláshoz
Eljárás
Mossunk meg alaposan 4 darab kukoricát, majd távolítsuk el a külső réteget és a szárt.
Tegyük a vizet egy nagy lábasba, majd forraljuk fel. Adjuk hozzá a sót.
Amikor a víz felforrt, helyezzük bele a kukoricákat, és főzzük közepes lángon kb. 10-15 percig, amíg a kukorica megpuhul.
Vegyük ki a kukoricát a vízből, majd szárítsuk le.
Tálaláskor kendezzük meg vajjal, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával és citromlével.
Külön részben kínáljuk a fokhagymás, chili- vagy barbecue szószokat a kukoricához.