:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/6taVhxpwuFFQiTAnoINB/8ebaa7fc8491c2a994eb31ded2ada1.png)
Forrás: canva
Zserbó torta
A zserbó torta, ahogy a neve is sugallja, a hagyományos zserbó sütinkből lett átvariálva torta formába.
Hozzávalók
- 500 g finomliszt
- 200 g cukor
- 300 g vaj
- 100 g darált dió
- 100 g darált mák
- 3 tojás
- citromhéj
- 1 Csomag sütőpor
- sárgabarack lekvár
- porcukor a tetejére
Tápértékek és ár
Eljárás
Keverjük össze a lisztet a cukorral, a vajjal és a sütőporral. Fontos, hogy a vaj legyen hideg és darabokra vágva, ez segít rugalmasabb tésztát kapni.
Adj hozzá 3 tojást, citromhéjat és gyúrd össze a tésztát.
Osszuk fel a tésztát három részre, és hagyjuk pihenni a hűtőben minimum 30 percig. Ezalatt az idő alatt a tészta könnyebben kezelhetővé válik.
Nyújtsuk ki az egyik részt, kenjük meg lekvárral és szórjunk rá diót. Azért használunk diót és mákot, mert ezek nagyon jól kiegészítik és megbolondítják a zserbó ízvilágát. Ismételjük meg a rétegzést a további tésztalapokkal.
Süsd 180 fokon, előmelegített sütőben 30-35 percig, vagy amíg a teteje szépen aranybarna nem lesz. Mindig figyelj a tészta színére ahelyett, hogy csak az időre hagyatkoznál, mert minden sütő másképpen süt.
Ha kihűlt, szórjuk meg porcukorral. Ne feledkezz meg erről a lépésről, mert a porcukor a zserbó torta elengedhetetlen része, amely csodálatosan ellensúlyozza a többi ízeket.
Oszd meg a receptet másokkal
Reels
ÚjA legújabb receptek
A legújabb receptek
Reels
ÚjKedvenc receptek
Top kategóriák
Zserbó torta
A zserbó torta, ahogy a neve is sugallja, a hagyományos zserbó sütinkből lett átvariálva torta formába.
Keverjük össze a lisztet a cukorral, a vajjal és a sütőporral. Fontos, hogy a vaj legyen hideg és darabokra vágva, ez segít rugalmasabb tésztát kapni.
Adj hozzá 3 tojást, citromhéjat és gyúrd össze a tésztát.
Osszuk fel a tésztát három részre, és hagyjuk pihenni a hűtőben minimum 30 percig. Ezalatt az idő alatt a tészta könnyebben kezelhetővé válik.
Nyújtsuk ki az egyik részt, kenjük meg lekvárral és szórjunk rá diót. Azért használunk diót és mákot, mert ezek nagyon jól kiegészítik és megbolondítják a zserbó ízvilágát. Ismételjük meg a rétegzést a további tésztalapokkal.
Süsd 180 fokon, előmelegített sütőben 30-35 percig, vagy amíg a teteje szépen aranybarna nem lesz. Mindig figyelj a tészta színére ahelyett, hogy csak az időre hagyatkoznál, mert minden sütő másképpen süt.
Ha kihűlt, szórjuk meg porcukorral. Ne feledkezz meg erről a lépésről, mert a porcukor a zserbó torta elengedhetetlen része, amely csodálatosan ellensúlyozza a többi ízeket.
Hogyan készítetted ezt a receptet?