HIRDETŐ

Forrás: canva

Zserbó torta

A zserbó torta, ahogy a neve is sugallja, a hagyományos zserbó sütinkből lett átvariálva torta formába.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 300 g vaj Hozzáadott
  • 100 g darált dió Hozzáadott
  • 100 g darált mák Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • citromhéj Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • sárgabarack lekvár Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet a cukorral, a vajjal és a sütőporral. Fontos, hogy a vaj legyen hideg és darabokra vágva, ez segít rugalmasabb tésztát kapni.

2. Lépés

Adj hozzá 3 tojást, citromhéjat és gyúrd össze a tésztát.

3. Lépés

Osszuk fel a tésztát három részre, és hagyjuk pihenni a hűtőben minimum 30 percig. Ezalatt az idő alatt a tészta könnyebben kezelhetővé válik.

4. Lépés

Nyújtsuk ki az egyik részt, kenjük meg lekvárral és szórjunk rá diót. Azért használunk diót és mákot, mert ezek nagyon jól kiegészítik és megbolondítják a zserbó ízvilágát. Ismételjük meg a rétegzést a további tésztalapokkal.

HIRDETŐ
5. Lépés

Süsd 180 fokon, előmelegített sütőben 30-35 percig, vagy amíg a teteje szépen aranybarna nem lesz. Mindig figyelj a tészta színére ahelyett, hogy csak az időre hagyatkoznál, mert minden sütő másképpen süt.

6. Lépés

Ha kihűlt, szórjuk meg porcukorral. Ne feledkezz meg erről a lépésről, mert a porcukor a zserbó torta elengedhetetlen része, amely csodálatosan ellensúlyozza a többi ízeket.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Zserbó torta

A zserbó torta, ahogy a neve is sugallja, a hagyományos zserbó sütinkből lett átvariálva torta formába.

60
Percek
6
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet a cukorral, a vajjal és a sütőporral. Fontos, hogy a vaj legyen hideg és darabokra vágva, ez segít rugalmasabb tésztát kapni.

2. Lépés

Adj hozzá 3 tojást, citromhéjat és gyúrd össze a tésztát.

3. Lépés

Osszuk fel a tésztát három részre, és hagyjuk pihenni a hűtőben minimum 30 percig. Ezalatt az idő alatt a tészta könnyebben kezelhetővé válik.

4. Lépés

Nyújtsuk ki az egyik részt, kenjük meg lekvárral és szórjunk rá diót. Azért használunk diót és mákot, mert ezek nagyon jól kiegészítik és megbolondítják a zserbó ízvilágát. Ismételjük meg a rétegzést a további tésztalapokkal.

5. Lépés

Süsd 180 fokon, előmelegített sütőben 30-35 percig, vagy amíg a teteje szépen aranybarna nem lesz. Mindig figyelj a tészta színére ahelyett, hogy csak az időre hagyatkoznál, mert minden sütő másképpen süt.

6. Lépés

Ha kihűlt, szórjuk meg porcukorral. Ne feledkezz meg erről a lépésről, mert a porcukor a zserbó torta elengedhetetlen része, amely csodálatosan ellensúlyozza a többi ízeket.

Hozzávalók
500 g
finomliszt
200 g
cukor
300 g
vaj
100 g
darált dió
100 g
darált mák
3
tojás
citromhéj
1 Csomag
sütőpor
sárgabarack lekvár
porcukor a tetejére