HIRDETŐ

Forrás: canva

Zserbó torta

A zserbó torta, ahogy a neve is sugallja, a hagyományos zserbó sütinkből lett átvariálva torta formába.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 300 g vaj Hozzáadott
  • 100 g darált dió Hozzáadott
  • 100 g darált mák Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • citromhéj Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • sárgabarack lekvár Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet a cukorral, a vajjal és a sütőporral. Fontos, hogy a vaj legyen hideg és darabokra vágva, ez segít rugalmasabb tésztát kapni.

2. Lépés

Adj hozzá 3 tojást, citromhéjat és gyúrd össze a tésztát.

3. Lépés

Osszuk fel a tésztát három részre, és hagyjuk pihenni a hűtőben minimum 30 percig. Ezalatt az idő alatt a tészta könnyebben kezelhetővé válik.

4. Lépés

Nyújtsuk ki az egyik részt, kenjük meg lekvárral és szórjunk rá diót. Azért használunk diót és mákot, mert ezek nagyon jól kiegészítik és megbolondítják a zserbó ízvilágát. Ismételjük meg a rétegzést a további tésztalapokkal.

5. Lépés

Süsd 180 fokon, előmelegített sütőben 30-35 percig, vagy amíg a teteje szépen aranybarna nem lesz. Mindig figyelj a tészta színére ahelyett, hogy csak az időre hagyatkoznál, mert minden sütő másképpen süt.

6. Lépés

Ha kihűlt, szórjuk meg porcukorral. Ne feledkezz meg erről a lépésről, mert a porcukor a zserbó torta elengedhetetlen része, amely csodálatosan ellensúlyozza a többi ízeket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új