Forrás: Pixabay: Taken
A legjobb ropogós burgonyapüré palacsinta
Ezek az ízletes burgonyapüré palacsinták belül puhák és krémesek, kívülről azonban ropogósak, így tökéletes egyensúlyt biztosítanak.
Hozzávalók
- 2 csészék Burgonyapüré (lehetőleg maradék)
- 1 nagy tojás
- 1⁄4 csésze Liszt, plusz még több a porozáshoz
- 2 Zöldhagyma, apróra vágva
- 1⁄2 csésze Reszelt cheddar sajt
- só és bors ízlés szerint
- 21⁄2 EL Növényi olaj a sütéshez
- Választható feltét: tejföl, extra sajt vagy szalonnadarabkák.
Eljárás
Egy nagy tálban keverje össze a burgonyapürét, a tojást, a lisztet, a zöldhagymát és a reszelt cheddar sajtot. Ügyeljen arra, hogy a hozzávalókat jól összekeverje, amíg ragacsos tészta nem keletkezik. A jobb íz érdekében javaslom, hogy maradék burgonyapürét használjunk, azokban már vannak hozzáadott ízek, mint a vaj, a tejszín vagy a fokhagyma, amelyek extra ízletessé teszik ezeket a palacsintákat.
Ízesítse a keveréket sóval és borssal, és addig keverje, amíg minden megfelelően össze nem áll. Ne féljünk a fűszerezést ízlésünkhöz igazítani, ezek a palacsinták megbocsátóak.
Kanalazzon körülbelül 1/4 csészényi burgonyás keveréket, és formázzon belőle palacsintaformát. Az egyenletesség érdekében mindig 1/4 csészényi mérőpoharat használok, hogy minden palacsinta egyforma méretű legyen.
Minden palacsintát enyhén liszttel megszórunk. Ez a lépés megakadályozza, hogy a palacsinta a serpenyőhöz tapadjon, és kívülről kellemes kérget ad a palacsintának.
Melegítsünk növényi olajat egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepesen magas hőfokon. Tegyük bele a palacsintákat, és süssük oldalanként 3-4 percig, vagy amíg aranybarnára és ropogósra sülnek. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túlzsúfolva a serpenyő, hogy könnyebben megfordíthassuk és ropogósabb legyen a végeredmény.
Tálalja forrón, kedvenc feltétjeivel, például tejföllel, extra sajttal vagy szalonnaszeletekkel.