HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Taken

A legjobb ropogós burgonyapüré palacsinta

Ezek az ízletes burgonyapüré palacsinták belül puhák és krémesek, kívülről azonban ropogósak, így tökéletes egyensúlyt biztosítanak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 csészék Burgonyapüré (lehetőleg maradék) Hozzáadott
  • 1 nagy tojás Hozzáadott
  • 14 csésze Liszt, plusz még több a porozáshoz Hozzáadott
  • 2 Zöldhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 12 csésze Reszelt cheddar sajt Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 212 EL Növényi olaj a sütéshez Hozzáadott
  • Választható feltét: tejföl, extra sajt vagy szalonnadarabkák. Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverje össze a burgonyapürét, a tojást, a lisztet, a zöldhagymát és a reszelt cheddar sajtot. Ügyeljen arra, hogy a hozzávalókat jól összekeverje, amíg ragacsos tészta nem keletkezik. A jobb íz érdekében javaslom, hogy maradék burgonyapürét használjunk, azokban már vannak hozzáadott ízek, mint a vaj, a tejszín vagy a fokhagyma, amelyek extra ízletessé teszik ezeket a palacsintákat.

2. Lépés

Ízesítse a keveréket sóval és borssal, és addig keverje, amíg minden megfelelően össze nem áll. Ne féljünk a fűszerezést ízlésünkhöz igazítani, ezek a palacsinták megbocsátóak.

3. Lépés

Kanalazzon körülbelül 1/4 csészényi burgonyás keveréket, és formázzon belőle palacsintaformát. Az egyenletesség érdekében mindig 1/4 csészényi mérőpoharat használok, hogy minden palacsinta egyforma méretű legyen.

4. Lépés

Minden palacsintát enyhén liszttel megszórunk. Ez a lépés megakadályozza, hogy a palacsinta a serpenyőhöz tapadjon, és kívülről kellemes kérget ad a palacsintának.

5. Lépés

Melegítsünk növényi olajat egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepesen magas hőfokon. Tegyük bele a palacsintákat, és süssük oldalanként 3-4 percig, vagy amíg aranybarnára és ropogósra sülnek. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túlzsúfolva a serpenyő, hogy könnyebben megfordíthassuk és ropogósabb legyen a végeredmény.

6. Lépés

Tálalja forrón, kedvenc feltétjeivel, például tejföllel, extra sajttal vagy szalonnaszeletekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új