HIRDETŐ

Piskótarolád

A piskótarolád egy könnyű és laza desszert, amely vékony piskóta tésztából és különböző töltelékekből áll.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 5 db Tojás Hozzáadott
  • 5 EK Porcukor Hozzáadott
  • 3 EK Másolat Hozzáadott
  • 5 EK Fél durum liszt Hozzáadott
  • 1 TK Cipro-szivárvány Hozzáadott
  • duci Por Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Felütjük a tojásokat, elkülönítjük a sárgáját a fehérjétől, majd a fehérjékből finom habot verünk.

2. Lépés

A porcukrot fokozatosan (kanalanként) adjuk hozzá a hóhoz, és tovább verjük, amíg kemény, fényes havat nem kapunk.

3. Lépés

A tojások sárgáját hóba keverjük, majd kanalanként adjuk hozzá az olajat.

4. Lépés

Végül röviden verjük össze mindig egy kanál lisztet, amelyet összekevertünk és átszitáltunk a sütőporral együtt.

5. Lépés

A habos tésztát szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsin és 180ºC-ra előmelegített sütőben sütjük körülbelül 10 percig. Míg a tészta sül, egy tiszta konyharuhára szórunk egy kis porcukrot, és a megsült tésztát (közvetlenül a sütés után) ráborítjuk a konyharuhára, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és a tésztát becsavarjuk a konyharuhába, majd teljesen hagyjuk kihűlni benne.

6. Lépés

Később kibontjuk a tésztát, megtöltjük a kész töltelékkel és újra tekercsbe forgatjuk.

7. Lépés

A tölteléket gesztenyepürét és sárgabarack lekvárt adtam hozzá.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új