Piskótarolád
A piskótarolád egy könnyű és laza desszert, amely vékony piskóta tésztából és különböző töltelékekből áll.
Hozzávalók
- 5 db Tojás
- 5 EK Porcukor
- 3 EK Másolat
- 5 EK Fél durum liszt
- 1 TK Cipro-szivárvány
- duci Por
Eljárás
Felütjük a tojásokat, elkülönítjük a sárgáját a fehérjétől, majd a fehérjékből finom habot verünk.
A porcukrot fokozatosan (kanalanként) adjuk hozzá a hóhoz, és tovább verjük, amíg kemény, fényes havat nem kapunk.
A tojások sárgáját hóba keverjük, majd kanalanként adjuk hozzá az olajat.
Végül röviden verjük össze mindig egy kanál lisztet, amelyet összekevertünk és átszitáltunk a sütőporral együtt.
A habos tésztát szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsin és 180ºC-ra előmelegített sütőben sütjük körülbelül 10 percig. Míg a tészta sül, egy tiszta konyharuhára szórunk egy kis porcukrot, és a megsült tésztát (közvetlenül a sütés után) ráborítjuk a konyharuhára, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és a tésztát becsavarjuk a konyharuhába, majd teljesen hagyjuk kihűlni benne.
Később kibontjuk a tésztát, megtöltjük a kész töltelékkel és újra tekercsbe forgatjuk.
A tölteléket gesztenyepürét és sárgabarack lekvárt adtam hozzá.