HIRDETŐ

Forrás: azurita by Adobe Stock

Eredeti olasz Cannelloni rakott tészta

Ez a cannelloni rakott étel egy olyan étel, amelyet évek óta készítek, és mindig szívesen teszem az asztalra. Csodálatos elkészíteni, majd a kívánt időben a sütőben megsütni. A paradicsomszósz fűszerességének, a béchamel mártás krémességének és a darált hússal töltött cannelloni pikáns ízének kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 12 Cannelloni Hozzáadott
  • 500 g Darált hús (vegyesen) Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Can Paradicsom Hozzáadott
  • 2 Tablespoon paradicsompüré Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 50 g liszt Hozzáadott
  • 100 g Reszelt sajt (parmezán vagy emmentáli) Hozzáadott
  • Só, bors Paprika és szerecsendió Hozzáadott
  • 2 Tablespoon olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A cannelloni recepttel kezdjük azzal, hogy a sütőt 180 fokra (légkeveréses sütő) előmelegítjük.

2. Lépés

Hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és dinszteljük a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetszővé válik. Rendszeresen keverjük meg, hogy semmi ne égjen meg. Adja hozzá a darált húst, és pirítsa morzsásra.

3. Lépés

Adjuk hozzá a paradicsomot és a paradicsompürét, majd sóval, borssal és paprikával ízesítsük. Mindent jól összekeverünk, és közepes lángon 10 percig pároljuk. Időnként keverjük meg, hogy a mártás ne égjen meg.

4. Lépés

Közben készítse el a béchamel mártást. Ehhez olvaszd meg a vajat egy serpenyőben, és párold meg benne a lisztet. Lassan öntsük hozzá a tejet, és állandóan kevergetve forraljuk fel. Ízesítsük sóval és szerecsendióval, vagy ízlés szerint más fűszerekkel, például oregánóval vagy bazsalikommal. Vegyük le a mártást a tűzhelyről, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.

5. Lépés

Töltse meg a cannellonikat a darált hús és a paradicsom keverékével. Ez különösen jól működik teáskanállal.

6. Lépés

Egy tepsit kikenünk egy kevés béchamel mártással, ráhelyezzük a töltött cannellonit, és ráöntjük a maradék béchamel mártást. Szórjuk rá a reszelt sajtot.

7. Lépés

Süsse az eredeti olasz cannelloni ragut a sütőben 30-40 percig, amíg a sajt szép aranyszínűre és ropogósra sül. Még forrón tálalja a családnak!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új