Forrás: azurita by Adobe Stock
Eredeti olasz Cannelloni rakott tészta
Ez a cannelloni rakott étel egy olyan étel, amelyet évek óta készítek, és mindig szívesen teszem az asztalra. Csodálatos elkészíteni, majd a kívánt időben a sütőben megsütni. A paradicsomszósz fűszerességének, a béchamel mártás krémességének és a darált hússal töltött cannelloni pikáns ízének kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan.
Hozzávalók
- 12 Cannelloni
- 500 g Darált hús (vegyesen)
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 Can Paradicsom
- 2 Tablespoon paradicsompüré
- 500 ml tej
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 100 g Reszelt sajt (parmezán vagy emmentáli)
- Só, bors Paprika és szerecsendió
- 2 Tablespoon olívaolaj
Eljárás
A cannelloni recepttel kezdjük azzal, hogy a sütőt 180 fokra (légkeveréses sütő) előmelegítjük.
Hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és dinszteljük a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetszővé válik. Rendszeresen keverjük meg, hogy semmi ne égjen meg. Adja hozzá a darált húst, és pirítsa morzsásra.
Adjuk hozzá a paradicsomot és a paradicsompürét, majd sóval, borssal és paprikával ízesítsük. Mindent jól összekeverünk, és közepes lángon 10 percig pároljuk. Időnként keverjük meg, hogy a mártás ne égjen meg.
Közben készítse el a béchamel mártást. Ehhez olvaszd meg a vajat egy serpenyőben, és párold meg benne a lisztet. Lassan öntsük hozzá a tejet, és állandóan kevergetve forraljuk fel. Ízesítsük sóval és szerecsendióval, vagy ízlés szerint más fűszerekkel, például oregánóval vagy bazsalikommal. Vegyük le a mártást a tűzhelyről, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Töltse meg a cannellonikat a darált hús és a paradicsom keverékével. Ez különösen jól működik teáskanállal.
Egy tepsit kikenünk egy kevés béchamel mártással, ráhelyezzük a töltött cannellonit, és ráöntjük a maradék béchamel mártást. Szórjuk rá a reszelt sajtot.
Süsse az eredeti olasz cannelloni ragut a sütőben 30-40 percig, amíg a sajt szép aranyszínűre és ropogósra sül. Még forrón tálalja a családnak!