HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Házi kenyér élesztő nélkül

A házi kenyér élesztőmentes változata finom és bár az elkészítése hosszadalmas, az íze és illata mindenképpen megéri. Fontos, hogy előre tervezzük meg az készítést, mivel a dagasztás után pihentetésre van szükség a tésztának.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 500 g liszt (lehet teljes kiőrlésű, tönköly vagy akár fehér búzaliszt is) Hozzáadott
  • 400 ml meleg víz Hozzáadott
  • 112 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a szódabikarbónát, majd alaposan összekeverjük.

2. Lépés

Az összekevert száraz hozzávalókhoz hozzáadjuk a meleg vizet.

3. Lépés

A tálban összegyúrjuk a hozzávalókat, amíg összeáll egy lágy, de nem ragadós tészta.

4. Lépés

A kenyértésztát letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és legalább egy órán keresztül pihenni hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy megemelkedhessen.

5. Lépés

Az idő letelte után a tésztát gyúrjuk át, és formázzuk kenyér alakúvá.

6. Lépés

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és tegyük rá a kenyeret.

7. Lépés

A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra.

8. Lépés

A következő 45 percet sütjük a kenyeret, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a kenyér pohárszéltoló hangot ad, ha aljára kopogtatunk.

9. Lépés

A kenyeret hagyjuk teljesen kihűlni a sütés után, mielőtt feldarabolnánk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új