Forrás: Pixabay: monhov
Ízletes és látványos Snickers torta
Én ezt a tortát sokszor elkészítettem már, és tapasztalatom szerint az a legjobb, ha nem kapkodjuk el az elkészítését. Bár a család mindig türelmetlenül várja, de megéri kivárni, hogy minden réteg megfelelően megszilárduljon. Így lesz igazán ízletes és látványos a végeredmény!
Hozzávalók
- 200 g Digestive keksz
- 100 g olvasztott vaj
- 200 g étcsokoládé
- 200 ml Tejszín
- 3 evőkanál kakaópor
- 400 g karamell krém
- 200 g mogyoróvaj
- 200 g porcukor
- 150 g natúr mogyoró
- csipet só
Eljárás
Zúzdd össze a digestive kekszet (egy zacskóban sodrófával is megteheted), majd keverd össze az olvasztott vajjal. Ezt a keveréket egyenletesen nyomkodd bele a tortaformád aljába, majd tedd hűtőbe legalább 15 percre.
Közben készítsd el a csokoládékrémet. Vágd apróra az étcsokoládét, majd egy tálban olvaszd meg gőz felett. Lehet, hogy elsőre furcsának tűnik, de így a csokoládé nem ég oda és nem lesz csomós.
Kanalazz hozzá 3 evőkanál kakaóport és 200 ml tejszínt, majd keverd simára. Ha úgy érzed, nagyon sűrű, adhatsz hozzá még egy kis tejszínt. Ha kész, vedd le a tűzről és hagyd hűlni.
Bekészítésképp elő lehet készíteni a mogyorós réteget is. Keverj össze 400 g karamell krémet 200 g mogyoróvajjal, 200 g porcukorral és egy csipet sóval. Kóstold meg, ha szükséges, még adj hozzá egy kicsit a hozzávalókból, hogy a saját ízlésednek megfelelő legyen.
Oszlaszd el a csokoládékrémet a kekszes alapon, majd tedd rá a mogyorós réteget. Csak óvatosan, nehogy a csoki feljöjjön! A legvégezetesebb az lesz, ha egyenletesen elteríted a mogyorós krémet. Te ismered a tűrőképességedet, ha szükséges, érdemes lehet egy kicsit pihentetni a tortát hűtőben, mielőtt hozzákezdesz a mogyoró réteghez.
Szórd meg natúr mogyoróval a tetejét. Én személy szerint előtte szívesen pirítom meg a mogyorót, az így sokkal zamatosabb.
Tedd a tortát hűtőbe, és hagyd ott legalább 3-4 órán át. Legjobb, ha egy éjszakát állni hagyod, így az ízek rendesen összeérnek és a mogyoróvaj is megdermed.