Húsos szendvicskrém pirítósra
A finom és illatos húsos szendvicskrém ideális reggelire vagy gyors ebédre. Könnyű elkészíteni, és biztosan örömet okoz a hús szerelmeseinek ízlelőbimbóinak.
Hozzávalók
Húskrém
- 500 g Hús (marha vagy sertés)
- 1 db The Onion
- 2 db gerezd fokhagyma
- 2 EK Mustár
- 100 g Eszkozok
- 2 EK Húsleves
- 1 tk Szerszámok
- 1 tk Fekete bors
Pirítós
- 8 db Kenyer szeletek
- 2 EK Olívaolaj
Eljárás
A húst sós vízben főzzük kb. 30 percig.
Hámozza meg és vágja apró darabokra a hagymát és a fokhagymát.
Olvassza fel a vajat a serpenyőben, és adjon hozzá aprított hagymát és fokhagymát. Pirítsa, amíg az hagyma aranysárgává nem válik.
Ezután adjon hozzá húst, mustárt, húslevest, sót és feketeborsot. Keverje össze és főzzön mérsékelt tűzön 15 percig.
Ez idő elteltével távolítsa el a serpenyőt a tűzről és hagyja a keveréket kissé lehűlni. Majd helyezze a keveréket a turmixgépbe és keverje, amíg sima krémet nem kap.
Közben készítse elő a pirítósokat. Mindkét oldalát csepegtesse meg olívaolajjal a kenyér szeleteket és piritssa meg aranybarnára 200°C-ra előmelegített sütőben.
Végül kenje meg a kész húskrémet a pirítósra és szolgálja fel. A pirítós húskrém kész. Jó étvágyat!