HIRDETŐ
Forrás: Pinkybird from Getty Images Signature
Meggyszósz fagyasztott meggyből
A meggyszósz egy hagyományos magyar desszertszósz, mely tökéletes párja lehet a süteményeknek és a fagylaltoknak. Fagyasztott meggyből készítve pedig bármikor élvezhetjük ezt a finomságot.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g fagyasztott meggy
- 200 g cukor
- 2 dl víz
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Első lépésben tedd a meggyet egy nagyobb méretű edénybe, majd öntsd rá a vizet, a cukrot, illetve a vaníliás cukrot is.
2. Lépés
Majd kezdd el főzni a meggyet közepes lángon. Főzd addig, míg a gyümölcs megpuhul, és a cukor teljesen feloldódik.
3. Lépés
Ezután adj hozzá két evőkanál kukoricakeményítőt, és keverd el a szószban.
4. Lépés
Főzd tovább a szószt, míg a kellően besűrűsödik, közben folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen oda.
5. Lépés
Amikor kész a szósz, hagyd hűlni, majd tálald süteményekkel vagy fagylalttal. Jó étvágyat!