HIRDETŐ

Gasztroangyal krumplis pogácsa

Az én konyhámban a krumplis pogácsa mindig nagy siker. Ez egy egyszerű, de mégis ízletes pogácsa, ami a család minden tagjának kedvence.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 25 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 1 kg krumpli Hozzáadott
  • 10 dkg zsír Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 1 dkg élesztő Hozzáadott
  • 1 kiskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Ha a krumpli puha, leöntjük a vizet róla, és alaposan összetörjük, majd kihűtjük. Fontos, hogy a krumpli teljesen kihűljön mielőtt hozzáadunk más hozzávalót, mert különben az élesztő túl hamar beindul.

2. Lépés

A finomliszttel, sóval, zsírral, tejföllel, tojással és az élesztővel jól összedolgozzuk a krumplit. A tésztát letakarva, langyos helyen kb. 30 percig pihentetjük.

3. Lépés

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat.

4. Lépés

Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, és ráhelyezzük a kész pogácsákat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új