Forrás: Youtube
Klasszikus tarhonyás hús
A tarhonyás hús igazi magyar klasszikus. Ezt a laktató és ízekben gazdag fogást számtalan módon elkészítheted, variálhatod a húsokat, a zöldségeket ízlés szerint. Jó kísérletezést és jó étvágyat!
Hozzávalók
- 1 kg sertéslapocka
- 2 ks nagy vöröshagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 ks közepes paprika lehet fagyasztott is
- 1 ks közepes paradicsom vagy paradicsomlé
- 50 dkg tarhonya
- napraforgó olaj
- 5 dl víz
Eljárás
A húst felkockázzuk, és a vöröshagymát is apróra vágjuk. Egy edényben olajat és a vöröshagymát, és megdinszteljük.
Ezután hozzáadjuk a húst, és folyamatosan keverve pirítjuk, míg elfehéredik.
Meghintjük pirospaprikával és kevés vízzel felöntjük. Adjuk hozzá a feldarabolt paprikát és a paradicsomot is, és fűszerezzük.
Fedő alatt kb. 1 órán keresztül főzzük, és ha szükséges, vízzel felöntjük.
Amikor már majdnem elkészült, egy nagy edényben olajat forrósítunk, és beleöntjük a tarhonyát. Nagy lángon kevergetve megpirítjuk, majd kb. fél liter vízzel felöntjük, és megsózzuk. Fedő alatt, rendszeresen kevergetve főzzük.
Kb. 10-15 perc múlva a tarhonyára öntjük a már viszonylag jól megpuhult, szaftos húst. Ha szükséges, vizet adunk hozzá és fűszerezzük.
További 20 percig főzzük, és amikor már úgy érezzük, hogy kész, a elpárologtatjuk a folyadékot.