Forrás: Youtube
Legfinomabb eredeti négerkocka
Az igazi magyar retró édesség. Ajánlom bárki édesszájúnak.
Hozzávalók
Kakaós tészta
- 20 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 5 ks tojássárgája
- 20 dkg finom liszt
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 cs szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 2 dl tej
- 2 ek baracklekvár
Hab
- 3 ks tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 1⁄2 ks cirtrom leve
Csokimáz
- 150 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 2 ek kakaópor
- 15 dkg vaj
Eljárás
A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Egy tepsit pedig kibélelünk sütőpapírral.
A kakaós tésztához a cukrot a puha vajjal és a tojássárgákkal kihabosítjuk kézi robotgép segítségével. Egy másik tálban összekeverjük az átszitált lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót.
A cukros-vajas tojáshabhoz felváltva adagoljuk a tejet, és a kakaós lisztet. A masszát az előkészített tepsibe terítjük, majd kb. 20 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd megkenjük a baracklekvárral.
A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével gőz fölött kemény habbá verjük, majd a habot rásimítjuk a lekváros kakaós piskóta tetejére, és szépen simára egyengetjük.
A mázhoz a cukrot, a tejet, a kakaóport lassú tűzön addig kevergetjük, míg a cukor teljesen elolvad. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a puha vajat és simára keverjük.
Ezzel bevonjuk a süti tetejét. Hűtőbe tesszük, hogy a máz megdermedjen, majd kockákra vágjuk és tálaljuk.