HIRDETŐ

Babgulyás 20 főre

A babgulyás egy hagyományos magyar étel, amely hihetetlenül ízletes és tápláló fogás. Magába foglalja a bab, a hús és a zöldségek ízletes kombinációját. Egy tökéletes étel a hideg téli napokon vagy egy nagy társasági összejövetelre, ugyanakkor egyszerűen főzni is lehet. Ennek a receptnek segítségével 20 főre készíthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 2 kg marhahús Hozzáadott
  • 2 kg fehérbab Hozzáadott
  • 4 nagy hagyma Hozzáadott
  • 4 sárgarépa Hozzáadott
  • 4 petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 4 paradicsom Hozzáadott
  • 4 Paprika Hozzáadott
  • 10 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 5 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 5 evőkanál olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Áztassuk be a babot egy éjszakára.

2. Lépés

Melegítsük fel az olajat a fazékban, és adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát. Pirítsuk meg őket.

3. Lépés

Adjuk hozzá a marhahúst, és főzzük addig, amíg barna lesz.

4. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a pirospaprikát, paradicsomot, paprikát.

5. Lépés

Adjuk hozzá a babot és a hozzávaló zöldségeket: sárgarépa, petrezselyemgyökér.

6. Lépés

Adjuk hozzá a vizet, majd lassú tűzön főzzük 2-3 órán keresztül.

7. Lépés

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

8. Lépés

Tálaljuk forrón, friss kenyérrel, vagy tejföllel, ha úgy szereti.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új