Babgulyás 20 főre
A babgulyás egy hagyományos magyar étel, amely hihetetlenül ízletes és tápláló fogás. Magába foglalja a bab, a hús és a zöldségek ízletes kombinációját. Egy tökéletes étel a hideg téli napokon vagy egy nagy társasági összejövetelre, ugyanakkor egyszerűen főzni is lehet. Ennek a receptnek segítségével 20 főre készíthető.
Hozzávalók
- 2 kg marhahús
- 2 kg fehérbab
- 4 nagy hagyma
- 4 sárgarépa
- 4 petrezselyemgyökér
- 4 paradicsom
- 4 Paprika
- 10 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál pirospaprika
- só és bors ízlés szerint
- 2 l víz
- 5 evőkanál olaj
Eljárás
Áztassuk be a babot egy éjszakára.
Melegítsük fel az olajat a fazékban, és adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát. Pirítsuk meg őket.
Adjuk hozzá a marhahúst, és főzzük addig, amíg barna lesz.
Amikor a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a pirospaprikát, paradicsomot, paprikát.
Adjuk hozzá a babot és a hozzávaló zöldségeket: sárgarépa, petrezselyemgyökér.
Adjuk hozzá a vizet, majd lassú tűzön főzzük 2-3 órán keresztül.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tálaljuk forrón, friss kenyérrel, vagy tejföllel, ha úgy szereti.