Kerek túrós torta
Ebben a receptben egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát használtam.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 4 Tojások
- 3 kanalak Kókusz nádcukor
- 41⁄2 a A sima liszt helyett spelt lisztet használtam
- 1 Kanál Szöveg mentése
- 3 kanalak Olvadt vaj
- 1⁄2 csomagok sütőpor
- Csipet Szódabikarbónás Teák
- Csipet Eszkozok
Krém
- 2 banánok
- 250 g Finom túró
- 250 g mascarpone
- 250 ml Tejszínhab
- 30 g Reszelt forró csokoládé kakaóbab
- 1 Kanál Kókusz cukor
- 1 Kanál Citromlé
Eljárás
Használtam egy 20 cm átmérőjű kerek formát.
A fehérjét elválasztjuk a tojássárgájától.
Felverjük a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá.
A tojássárgáját összekeverjük a cukorral.
A hóba fokozatosan belekeverjük a felvert tojássárgáját, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat.
Összekeverjük az összes száraz alapanyagot (liszt, karob, sütőpor, szódabikarbóna), majd hozzáadjuk a tojáshabot.
Minden alaposan felverünk.
A formát kibéleljük sütőpapírral vagy kikenjük vajjal és megszórjuk durva liszttel.
Az tésztát egy formába öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük.
Sütjük 180/20 percig vagy szükség szerint.
Kiválasztjuk és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A mascarponét összekeverjük a túróval és a cukorral.
Hozzáadjuk a tejszínhabhoz és összekeverjük.
Ezután hozzáadjuk a citromlevet, a csokoládét és alaposan összekeverjük az egész tölteléket.
A kihűlt tortából levágjuk a tetejét, mintha egyenlíteni szeretnénk a tortát.
Az egész közepét kivájjuk, és a tésztát félretesszük.
A közepére tesszük a szeletelt banánokat és elkezdjük adni a tölteléket.
A tölteléket domb vagy dombok formájában helyezzük el a tortán.
Az egész tortát beborítjuk a kivájt tésztával.
Tegyük a hűtőbe, lehetőleg éjszakára.
Jó étvágyat!