HIRDETŐ
Karottás rizs
A karottás rizs színes, finom és vitamindús köret, amit számtalan főétel mellé tálalhatunk. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, így akár a rohanós hétköznapokon is bátran bevetésre kerülhet.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 Csésze Rizs
- 4 ks közepes méretű répa
- 1 ks vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- Só bors ízlés szerint
- 1 csokor Petrezselyem
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítjuk, a répákat pedig meghámozzuk és lereszeljük.
2. Lépés
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd megdinszteljük rajta az aprított hagymákat.
3. Lépés
Hozzáadjuk a lereszelt répát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, amíg a répa megpuhul.
4. Lépés
Közben egy másik lábasban megfőzzük a rizst a csomagolásán található utasítás szerint.
5. Lépés
Amikor a rizs megfőtt, hozzákeverjük a répás hagymát, alaposan összeforgatjuk.
6. Lépés
Végül friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.