HIRDETŐ

Fahéjas szilvamártás

Ahogy a forró szilvalekvár elkezdi ölelni a fahéjrudat, az egész konyhában érezhető az ünnepi illat. A recept minden alkalommal sikerül, és nagyon gyorsan elkészül. Családom és barátaim mindig örömmel fogadják ezt az egzotikus, mégis otthonos ízkompozíciót.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g szilva (friss vagy fagyasztott) Hozzáadott
  • 150 g barna cukor Hozzáadott
  • 1 tk őrölt fahéj Hozzáadott
  • 1 fahéj rúd Hozzáadott
  • 1 tk vanília esszencia Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A szilvát mossuk meg alaposan, majd magozzuk ki. Friss szilvát használva mindig válasszuk a legérettebb darabokat, hogy a mártásban jól érezhető legyen a gyümölcs természetes édessége.

2. Lépés

Egy lábasban keverjük össze a szilvát, a cukrot, az őrölt fahéjat, a vanília esszenciát és a fahéj rudat. Ha kevésbé édes szilvát használunk, egy kicsit több cukorral is megbolondíthatjuk a mártást.

3. Lépés

Fedjük le és közepes lángon főzzük 20 percig, amíg a szilva teljesen megpuhul. Időközben néhányszor keverjük meg, hogy ne égjen oda.

4. Lépés

Vegyük ki a fahéj rúd. Ha egy simább mártást szeretnénk, pürésítsük le a keveréket botmixerrel.

5. Lépés

Tálaljuk melegen vagy hidegen, például húsok mellé, palacsintára vagy akár fagylaltra is. A mártás zárt edényben hűtőben tárolva akár egy hétig is eláll.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új