HIRDETŐ

Forrás: facebook: Femina

Húsos paradicsomos káposzta

Az egyik kedvenc téli ételeim a húsos paradicsomos káposzta. Az igazi titka a lassú tűzön való hosszas főzés, ami kihozza a hús ízét, és egységgé kovácsolja a zöldségek és a paradicsom ízét. Számtalanszor elkészítettem már, és minél tovább fő, annál finomabb lesz, ezért a hétvégi ebédekre szoktam időzíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g hús (sertés, marha vagy csirke) Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Fej káposzta Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só, bors pirospaprika Hozzáadott
  • 1 l húsleves alaplevét (esetleg vízben feloldott húsleves kockával) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Vágjuk fel a húst kisebb darabokra, a káposztát pedig csíkokra. A paradicsomot egyszerűen kockázzuk fel.

2. Lépés

Kevés olajon futtassuk meg a hagymát, amíg üveges lesz, majd adjuk hozzá a darabokra vágott húst. Fontos, hogy a hús minden oldalát jól pirítsuk meg, hogy az összes íze kijöjjön.

3. Lépés

Amikor a hús már szépen megpirult, adjuk hozzá a fokhagymát és a pirospaprikát. Keverjük össze, és várjunk egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.

4. Lépés

Adjuk hozzá a felvágott káposztát és paradicsomot, majd öntsük fel a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

5. Lépés

Lefedve, kis lángon főzzük legalább két órán keresztül. Ebben az időszakban a káposzta és a paradicsom szépen összeér, és kialakul az a csodás ízkavalkád, amitől ez az étel igazán különleges.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új