Forrás: facebook: Femina
Húsos paradicsomos káposzta
Az egyik kedvenc téli ételeim a húsos paradicsomos káposzta. Az igazi titka a lassú tűzön való hosszas főzés, ami kihozza a hús ízét, és egységgé kovácsolja a zöldségek és a paradicsom ízét. Számtalanszor elkészítettem már, és minél tovább fő, annál finomabb lesz, ezért a hétvégi ebédekre szoktam időzíteni.
Hozzávalók
- 500 g hús (sertés, marha vagy csirke)
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 Fej káposzta
- 2 ks paradicsom
- 2 evőkanál olaj
- só, bors pirospaprika
- 1 l húsleves alaplevét (esetleg vízben feloldott húsleves kockával)
Eljárás
Vágjuk fel a húst kisebb darabokra, a káposztát pedig csíkokra. A paradicsomot egyszerűen kockázzuk fel.
Kevés olajon futtassuk meg a hagymát, amíg üveges lesz, majd adjuk hozzá a darabokra vágott húst. Fontos, hogy a hús minden oldalát jól pirítsuk meg, hogy az összes íze kijöjjön.
Amikor a hús már szépen megpirult, adjuk hozzá a fokhagymát és a pirospaprikát. Keverjük össze, és várjunk egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.
Adjuk hozzá a felvágott káposztát és paradicsomot, majd öntsük fel a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Lefedve, kis lángon főzzük legalább két órán keresztül. Ebben az időszakban a káposzta és a paradicsom szépen összeér, és kialakul az a csodás ízkavalkád, amitől ez az étel igazán különleges.