HIRDETŐ

Forrás: freepik

Borsos tokány

A Borsos tokány a klasszikus magyar konyha egyik jellegzetes étele. Az étel jellegzetessége az erőteljes jó magyaros fűszerezés és a hosszú, lassú főzés, melynek köszönhetően az ízek mindig harmónikusak és igazán szaftos, roppanós húsokat készíthetünk belőle.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertéscomb vagy sertéslapocka Hozzáadott
  • 2 evőkanál sertészsír vagy olaj Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors (ízlés szerint több is lehet) Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 tejföl Hozzáadott
  • 2 zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 paradicsom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A húst megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a sertészsírt vagy olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és fokhagymát. Aranybarnára sütjük.

3. Lépés

Hozzáadjuk a húst, és közepes lángon hozzáadjuk a sót, a borst és a paprikát. Addig főzzük, amíg a hús barnára nem sül.

4. Lépés

Addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Ez körülbelül 1 órát vesz igénybe.

5. Lépés

Miután a hús megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt, a finomra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot, majd további 10-15 percig főzzük.

6. Lépés

Kóstold meg, és szükség esetén ízesítse újra. Tálald galuskával vagy tarhonyával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új