:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/NUMUW-52Dvbjegrommuz/7f93a22381df84604aa2c4d0f6e830.png)
Forrás: freepik
Borsos tokány
A Borsos tokány a klasszikus magyar konyha egyik jellegzetes étele. Az étel jellegzetessége az erőteljes jó magyaros fűszerezés és a hosszú, lassú főzés, melynek köszönhetően az ízek mindig harmónikusak és igazán szaftos, roppanós húsokat készíthetünk belőle.
Hozzávalók
- 500 g sertéscomb vagy sertéslapocka
- 2 evőkanál sertészsír vagy olaj
- 2 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál őrölt paprika
- 1 teáskanál őrölt fekete bors (ízlés szerint több is lehet)
- 1 teáskanál só
- 1 tejföl
- 2 zöldpaprika
- 2 paradicsom
Tápértékek és ár
Eljárás
A húst megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a sertészsírt vagy olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és fokhagymát. Aranybarnára sütjük.
Hozzáadjuk a húst, és közepes lángon hozzáadjuk a sót, a borst és a paprikát. Addig főzzük, amíg a hús barnára nem sül.
Addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Ez körülbelül 1 órát vesz igénybe.
Miután a hús megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt, a finomra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot, majd további 10-15 percig főzzük.
Kóstold meg, és szükség esetén ízesítse újra. Tálald galuskával vagy tarhonyával.
Oszd meg a receptet másokkal
Reels
ÚjA legújabb receptek
A legújabb receptek
Reels
ÚjKedvenc receptek
Top kategóriák
Borsos tokány
A Borsos tokány a klasszikus magyar konyha egyik jellegzetes étele. Az étel jellegzetessége az erőteljes jó magyaros fűszerezés és a hosszú, lassú főzés, melynek köszönhetően az ízek mindig harmónikusak és igazán szaftos, roppanós húsokat készíthetünk belőle.
A húst megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a sertészsírt vagy olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és fokhagymát. Aranybarnára sütjük.
Hozzáadjuk a húst, és közepes lángon hozzáadjuk a sót, a borst és a paprikát. Addig főzzük, amíg a hús barnára nem sül.
Addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Ez körülbelül 1 órát vesz igénybe.
Miután a hús megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt, a finomra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot, majd további 10-15 percig főzzük.
Kóstold meg, és szükség esetén ízesítse újra. Tálald galuskával vagy tarhonyával.
Hogyan készítetted ezt a receptet?