HIRDETŐ

Forrás: freepik

Borsos tokány

A Borsos tokány a klasszikus magyar konyha egyik jellegzetes étele. Az étel jellegzetessége az erőteljes jó magyaros fűszerezés és a hosszú, lassú főzés, melynek köszönhetően az ízek mindig harmónikusak és igazán szaftos, roppanós húsokat készíthetünk belőle.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertéscomb vagy sertéslapocka Hozzáadott
  • 2 evőkanál sertészsír vagy olaj Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors (ízlés szerint több is lehet) Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 tejföl Hozzáadott
  • 2 zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 paradicsom Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A húst megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a sertészsírt vagy olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és fokhagymát. Aranybarnára sütjük.

3. Lépés

Hozzáadjuk a húst, és közepes lángon hozzáadjuk a sót, a borst és a paprikát. Addig főzzük, amíg a hús barnára nem sül.

4. Lépés

Addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Ez körülbelül 1 órát vesz igénybe.

HIRDETŐ
5. Lépés

Miután a hús megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt, a finomra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot, majd további 10-15 percig főzzük.

6. Lépés

Kóstold meg, és szükség esetén ízesítse újra. Tálald galuskával vagy tarhonyával.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Borsos tokány

A Borsos tokány a klasszikus magyar konyha egyik jellegzetes étele. Az étel jellegzetessége az erőteljes jó magyaros fűszerezés és a hosszú, lassú főzés, melynek köszönhetően az ízek mindig harmónikusak és igazán szaftos, roppanós húsokat készíthetünk belőle.

60
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A húst megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a sertészsírt vagy olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és fokhagymát. Aranybarnára sütjük.

3. Lépés

Hozzáadjuk a húst, és közepes lángon hozzáadjuk a sót, a borst és a paprikát. Addig főzzük, amíg a hús barnára nem sül.

4. Lépés

Addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Ez körülbelül 1 órát vesz igénybe.

5. Lépés

Miután a hús megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt, a finomra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot, majd további 10-15 percig főzzük.

6. Lépés

Kóstold meg, és szükség esetén ízesítse újra. Tálald galuskával vagy tarhonyával.

Hozzávalók
500 g
sertéscomb vagy sertéslapocka
2 evőkanál
sertészsír vagy olaj
2 Fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 evőkanál
őrölt paprika
1 teáskanál
őrölt fekete bors (ízlés szerint több is lehet)
1 teáskanál
1
tejföl
2
zöldpaprika
2
paradicsom