:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Tl728_8UBeviUydqdjwb/0c75cfc2b3a8a959e5c71de5784303.png)
Forrás: fotoblend by Pixabay
Sült marhamáj háziasszony módra
Az egyik abszolút kedvenc receptem és a német konyha klasszikusa a sült marhamáj. Évek óta készítem ezt az ételt a saját konyhámban, és az idők során apró módosításokkal tökéletesítettem. Nagyon örülök, hogy itt megoszthatom veletek.
Hozzávalók
- 500 g marhamáj
- 2 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- Liszt a porozáshoz
- só és bors ízlés szerint
- 3 Tablespoon vaj
- Némi repceolaj
- 250 ml Húsleves
Eljárás
A sült marhamáj recept elkészítéséhez először öblítse le a marhamájat hideg víz alatt, és törölje szárazra. Ezután vágjuk 1 cm vastag szeletekre. Tapasztalatom szerint a megfelelő szeletvastagság adja az ideális szaftos végeredményt.
Most forgassa meg a májszeleteket lisztben, rázza le a felesleges lisztet. Ez a lépés, úgy tapasztaltam, csodálatos kérget ad a májnak.
Melegítsük fel a vajat és egy kevés repceolajat egy serpenyőben. Óvatosan helyezze a májszeleteket a serpenyőbe, és közepes lángon süsse meg mindkét oldalukat. Én inkább közepesen szeretem a májat, ezért mindkét oldalát kb. 2 percig sütöm.
Vegye ki a májat a serpenyőből, és tegye félre. Most pirítsa aranybarnára az apróra vágott hagymát és fokhagymát ugyanabban a serpenyőben.
Tegye vissza a serpenyőbe a sült marhamájat, öntse hozzá a húslevest, és az egészet kis lángon párolja 10 percig. Végül sóval és borssal fűszerezzük.
Javaslom, hogy a sült marhamájat burgonyapürével és zöld zöldségekkel tálaljuk köretként.