HIRDETŐ

Forrás: fotoblend by Pixabay

Sült marhamáj háziasszony módra

Az egyik abszolút kedvenc receptem és a német konyha klasszikusa a sült marhamáj. Évek óta készítem ezt az ételt a saját konyhámban, és az idők során apró módosításokkal tökéletesítettem. Nagyon örülök, hogy itt megoszthatom veletek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g marhamáj Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • Liszt a porozáshoz Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 3 Tablespoon vaj Hozzáadott
  • Némi repceolaj Hozzáadott
  • 250 ml Húsleves Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A sült marhamáj recept elkészítéséhez először öblítse le a marhamájat hideg víz alatt, és törölje szárazra. Ezután vágjuk 1 cm vastag szeletekre. Tapasztalatom szerint a megfelelő szeletvastagság adja az ideális szaftos végeredményt.

2. Lépés

Most forgassa meg a májszeleteket lisztben, rázza le a felesleges lisztet. Ez a lépés, úgy tapasztaltam, csodálatos kérget ad a májnak.

3. Lépés

Melegítsük fel a vajat és egy kevés repceolajat egy serpenyőben. Óvatosan helyezze a májszeleteket a serpenyőbe, és közepes lángon süsse meg mindkét oldalukat. Én inkább közepesen szeretem a májat, ezért mindkét oldalát kb. 2 percig sütöm.

4. Lépés

Vegye ki a májat a serpenyőből, és tegye félre. Most pirítsa aranybarnára az apróra vágott hagymát és fokhagymát ugyanabban a serpenyőben.

5. Lépés

Tegye vissza a serpenyőbe a sült marhamájat, öntse hozzá a húslevest, és az egészet kis lángon párolja 10 percig. Végül sóval és borssal fűszerezzük.

6. Lépés

Javaslom, hogy a sült marhamájat burgonyapürével és zöld zöldségekkel tálaljuk köretként.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek