HIRDETŐ

Forrás: Canva

Ízletes pavlova torta

A pavlova torta egy klasszikus óceániai édesség, amely ausztráliai és új-zélandi eredetű. Az alapja egy krémes és selymes hab, amelyet a tetején friss gyümölcsökkel, például egyszerűen málnával vagy eperrel, díszítenek

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 8 ks tojásfehérje Hozzáadott
  • 400 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál ecet Hozzáadott
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő Hozzáadott
  • csipet Hozzáadott
  • Tejszín Hozzáadott
  • 250 g habtejszín Hozzáadott
  • 250 g mascarpone Hozzáadott
  • Gyümölcsök Hozzáadott
  • Áfonya Hozzáadott
  • málna Hozzáadott
  • piros ribizli Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

A tojásfehérjéket verjük fel egy csipet sóval és kristálycukorral.

2. Lépés

Ezután adjuk hozzá a keményítőt és az ecetet, és enyhén forgassuk bele a tojásfehérje-cukor keverékbe.

3. Lépés

Tegyen sütőpapírt egy tepsire, és rétegezze kör alakban a tojásfehérje-keveréket. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra, amikor a lapokat berakjuk, csökkentsük a hőmérsékletet 120 fokra, szárítsuk 2 órán át.

4. Lépés

A tejszínhabot felverjük a mascarponéval és kevés cukorral. A krémet óvatosan a kihűlt pavlova tetejére rétegezzük.

5. Lépés

Alaposan mossuk meg a gyümölcsöket, majd tegyük a krém tetejére.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új