Forrás: Canva
Ízletes pavlova torta
A pavlova torta egy klasszikus óceániai édesség, amely ausztráliai és új-zélandi eredetű. Az alapja egy krémes és selymes hab, amelyet a tetején friss gyümölcsökkel, például egyszerűen málnával vagy eperrel, díszítenek
Hozzávalók
- 8 ks tojásfehérje
- 400 g kristálycukor
- 1 evőkanál ecet
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- csipet só
- Tejszín
- 250 g habtejszín
- 250 g mascarpone
- Gyümölcsök
- Áfonya
- málna
- piros ribizli
Eljárás
A tojásfehérjéket verjük fel egy csipet sóval és kristálycukorral.
Ezután adjuk hozzá a keményítőt és az ecetet, és enyhén forgassuk bele a tojásfehérje-cukor keverékbe.
Tegyen sütőpapírt egy tepsire, és rétegezze kör alakban a tojásfehérje-keveréket. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra, amikor a lapokat berakjuk, csökkentsük a hőmérsékletet 120 fokra, szárítsuk 2 órán át.
A tejszínhabot felverjük a mascarponéval és kevés cukorral. A krémet óvatosan a kihűlt pavlova tetejére rétegezzük.
Alaposan mossuk meg a gyümölcsöket, majd tegyük a krém tetejére.