HIRDETŐ

Forrás: Canva

Ízletes pavlova torta

A pavlova torta egy klasszikus óceániai édesség, amely ausztráliai és új-zélandi eredetű. Az alapja egy krémes és selymes hab, amelyet a tetején friss gyümölcsökkel, például egyszerűen málnával vagy eperrel, díszítenek

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 8 ks tojásfehérje Hozzáadott
  • 400 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál ecet Hozzáadott
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő Hozzáadott
  • csipet Hozzáadott
  • Tejszín Hozzáadott
  • 250 g habtejszín Hozzáadott
  • 250 g mascarpone Hozzáadott
  • Gyümölcsök Hozzáadott
  • Áfonya Hozzáadott
  • málna Hozzáadott
  • piros ribizli Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

A tojásfehérjéket verjük fel egy csipet sóval és kristálycukorral.

2. Lépés

Ezután adjuk hozzá a keményítőt és az ecetet, és enyhén forgassuk bele a tojásfehérje-cukor keverékbe.

3. Lépés

Tegyen sütőpapírt egy tepsire, és rétegezze kör alakban a tojásfehérje-keveréket. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra, amikor a lapokat berakjuk, csökkentsük a hőmérsékletet 120 fokra, szárítsuk 2 órán át.

4. Lépés

A tejszínhabot felverjük a mascarponéval és kevés cukorral. A krémet óvatosan a kihűlt pavlova tetejére rétegezzük.

5. Lépés

Alaposan mossuk meg a gyümölcsöket, majd tegyük a krém tetejére.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek