HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: _Alicja_

Hurka sütése serpenyőben

Az egyik legcsodálatosabb dolog az őszi és téli szezonban a hurka sütése serpenyőben. Ez a finom, hagyományos magyar étel igazi felmelegedést nyújt a hűvösebb hónapokban és nagyszerű választás az ünnepi fogadások vagy a családi összejövetelek alkalmából.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg bőrös hurka Hozzáadott
  • 2 evőkanál napraforgó olaj Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

A hurkát alaposan mossuk meg, majd vágjuk másfél-három centiméteres szeletekre. Fontos tipikus, hogy ne vágjuk túlságosan vékonyra a hurkat, mert akkor könnyen szétnyílhat és a töltelék kifolyhat belőle.

2. Lépés

Öntsünk az olajat egy serpenyőbe, és kis lángon melegítsük fel. Olyan serpenyőt válasszunk, amelynek lehetőleg vastag az alja, hogy az ételünk ne égjen oda.

3. Lépés

Ha az olaj eléggé felforrósodott, helyezzük bele óvatosan a hurkaszeleteket. Fontos, hogy ne legyen túl nagy lángon, mert nem sülne át a hurka rendesen.

4. Lépés

Kb. 3-4 percig süssük az egyik oldalukat, majd fordítsuk meg őket és süssük további 3-4 percig a másik oldalukat is.

5. Lépés

Ha a hurka szép aranyszínűre sül, szórjuk meg egy kevés sóval, majd vegyük le a tűzről.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új