Forrás: Pixabay: _Alicja_
Hurka sütése serpenyőben
Az egyik legcsodálatosabb dolog az őszi és téli szezonban a hurka sütése serpenyőben. Ez a finom, hagyományos magyar étel igazi felmelegedést nyújt a hűvösebb hónapokban és nagyszerű választás az ünnepi fogadások vagy a családi összejövetelek alkalmából.
Hozzávalók
- 1 kg bőrös hurka
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- csipetnyi só
Eljárás
A hurkát alaposan mossuk meg, majd vágjuk másfél-három centiméteres szeletekre. Fontos tipikus, hogy ne vágjuk túlságosan vékonyra a hurkat, mert akkor könnyen szétnyílhat és a töltelék kifolyhat belőle.
Öntsünk az olajat egy serpenyőbe, és kis lángon melegítsük fel. Olyan serpenyőt válasszunk, amelynek lehetőleg vastag az alja, hogy az ételünk ne égjen oda.
Ha az olaj eléggé felforrósodott, helyezzük bele óvatosan a hurkaszeleteket. Fontos, hogy ne legyen túl nagy lángon, mert nem sülne át a hurka rendesen.
Kb. 3-4 percig süssük az egyik oldalukat, majd fordítsuk meg őket és süssük további 3-4 percig a másik oldalukat is.
Ha a hurka szép aranyszínűre sül, szórjuk meg egy kevés sóval, majd vegyük le a tűzről.