HIRDETŐ

Élesztő nélküli pizzatészta

A tészta minőségét az határozza meg, hogy milyen lisztet használsz. A búzaliszt jól működik, de ha ropogósabb tésztát szeretnél, használj finomított lisztet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g búzaliszt Hozzáadott
  • 250 ml langyos víz Hozzáadott
  • 2 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 2 tk Hozzáadott
  • 2 ek cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Keverd össze a búzalisztet, a sót és a cukrot nagy tálban. Ügyelj arra, hogy a só és a cukor ne érintkezzen közvetlenül, mert a só megköti a cukrot és ez megváltoztathatja a tészta állagát.

2. Lépés

Folyamatosan adagold hozzá a langyos vizet és az olívaolajat, miközben a másik kezeddel alaposan összedolgozod a tésztát. A következő tippem az, hogy ne dolgozd túl a tésztát, mert a túl sok keverés átragasztosíthatja a tésztát.

3. Lépés

Amikor a tészta kezd összeállni, borítsd ki a tálból és gyúrd át egy lisztezett felületen. A tésztának kellően rugalmasnak és nem ragadósnak kell lennie.

4. Lépés

A tésztát oszd négy egyenlő részre, amelyek mindegyikét vezégsíkként göngyöld kerekre és tedd félre 15 percre.

5. Lépés

Ezt követően már kész is a tökéletes pizzatésztád.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek