Élesztő nélküli pizzatészta
A tészta minőségét az határozza meg, hogy milyen lisztet használsz. A búzaliszt jól működik, de ha ropogósabb tésztát szeretnél, használj finomított lisztet.
Hozzávalók
- 400 g búzaliszt
- 250 ml langyos víz
- 2 ek olívaolaj
- 2 tk só
- 2 ek cukor
Eljárás
Keverd össze a búzalisztet, a sót és a cukrot nagy tálban. Ügyelj arra, hogy a só és a cukor ne érintkezzen közvetlenül, mert a só megköti a cukrot és ez megváltoztathatja a tészta állagát.
Folyamatosan adagold hozzá a langyos vizet és az olívaolajat, miközben a másik kezeddel alaposan összedolgozod a tésztát. A következő tippem az, hogy ne dolgozd túl a tésztát, mert a túl sok keverés átragasztosíthatja a tésztát.
Amikor a tészta kezd összeállni, borítsd ki a tálból és gyúrd át egy lisztezett felületen. A tésztának kellően rugalmasnak és nem ragadósnak kell lennie.
A tésztát oszd négy egyenlő részre, amelyek mindegyikét vezégsíkként göngyöld kerekre és tedd félre 15 percre.
Ezt követően már kész is a tökéletes pizzatésztád.