HIRDETŐ

Élesztő nélküli pizzatészta

A tészta minőségét az határozza meg, hogy milyen lisztet használsz. A búzaliszt jól működik, de ha ropogósabb tésztát szeretnél, használj finomított lisztet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g búzaliszt Hozzáadott
  • 250 ml langyos víz Hozzáadott
  • 2 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 2 tk Hozzáadott
  • 2 ek cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Keverd össze a búzalisztet, a sót és a cukrot nagy tálban. Ügyelj arra, hogy a só és a cukor ne érintkezzen közvetlenül, mert a só megköti a cukrot és ez megváltoztathatja a tészta állagát.

2. Lépés

Folyamatosan adagold hozzá a langyos vizet és az olívaolajat, miközben a másik kezeddel alaposan összedolgozod a tésztát. A következő tippem az, hogy ne dolgozd túl a tésztát, mert a túl sok keverés átragasztosíthatja a tésztát.

3. Lépés

Amikor a tészta kezd összeállni, borítsd ki a tálból és gyúrd át egy lisztezett felületen. A tésztának kellően rugalmasnak és nem ragadósnak kell lennie.

4. Lépés

A tésztát oszd négy egyenlő részre, amelyek mindegyikét vezégsíkként göngyöld kerekre és tedd félre 15 percre.

5. Lépés

Ezt követően már kész is a tökéletes pizzatésztád.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új