HIRDETŐ

Forrás: facebook: Kék Rózsa étterem

A tökéletes Grenadírmars

Rendkívül szeretem elkészíteni ezt az egyszerű, gyorsan összedobható ételt, amely bármilyen alkalomra remek választás lehet. Ne feledje, a finom étel nem feltétlenül bonyolult!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 12 kg szárított tészta Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Miközben előkészítem az alapanyagokat, megmosom a burgonyát és felkockázom. A tésztát én egy tálba szoktam rakni és leöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, majd hagyom ázni, amíg a burgonya fő.

2. Lépés

A burgonyát sós vízben kifőzöm. Ahogy elkészült a tészta és a burgonya, egy serpenyőbe öntök egy kevés olajat és beleteszem a kifőzött tésztát és burgonyát, majd közepes lángon pirítom.

3. Lépés

A szárított tésztát bátran használja fel, ne aggódjon, ha nem friss, ugyanúgy megpuhul. A burgonyát nyugodtan főzze puhára, mert így a serpenyőben könnyebben fog pirulni.

4. Lépés

Az elkészült grenadírmarsot jellegzetesen fazékban szoktam tálalni, azonban én egy kicsit felturbóztam a tálalást és megszórtam petrezselyemmel.

5. Lépés

A petrezselyem nem csak a színe miatt nagyon jó, hanem remek ízt is ad az ételnek. A gyerekek is nagyon szeretik, mert ezzel a trükkel izgalmasabbá tehetjük a hétköznapi ételeket is!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új