Forrás: facebook: Kék Rózsa étterem
A tökéletes Grenadírmars
Rendkívül szeretem elkészíteni ezt az egyszerű, gyorsan összedobható ételt, amely bármilyen alkalomra remek választás lehet. Ne feledje, a finom étel nem feltétlenül bonyolult!
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 1⁄2 kg szárított tészta
- olaj
- só
Eljárás
Miközben előkészítem az alapanyagokat, megmosom a burgonyát és felkockázom. A tésztát én egy tálba szoktam rakni és leöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, majd hagyom ázni, amíg a burgonya fő.
A burgonyát sós vízben kifőzöm. Ahogy elkészült a tészta és a burgonya, egy serpenyőbe öntök egy kevés olajat és beleteszem a kifőzött tésztát és burgonyát, majd közepes lángon pirítom.
A szárított tésztát bátran használja fel, ne aggódjon, ha nem friss, ugyanúgy megpuhul. A burgonyát nyugodtan főzze puhára, mert így a serpenyőben könnyebben fog pirulni.
Az elkészült grenadírmarsot jellegzetesen fazékban szoktam tálalni, azonban én egy kicsit felturbóztam a tálalást és megszórtam petrezselyemmel.
A petrezselyem nem csak a színe miatt nagyon jó, hanem remek ízt is ad az ételnek. A gyerekek is nagyon szeretik, mert ezzel a trükkel izgalmasabbá tehetjük a hétköznapi ételeket is!