HIRDETŐ

Áfonyás túrótorta

Az Áfonyás túrótorta egy mennyei desszert, ami minden alkalomra tökéletes választás lehet. Az édes túró és savanykás áfonya íze harmóniában működik egymással, megadva ennek a tortának a különleges karakterét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Túrótorta alap:

  • 200 g Digestive keksz Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott

Túró réteg:

  • 500 g túró Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 1 Csomag Zselatin Hozzáadott

Áfonya réteg:

  • 300 g áfonya (lehet friss vagy fagyasztott is) Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 Csomag Zselatin Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A Digestive kekszet morzsold össze, majd keverd össze az olvasztott vajjal. Ezután nyomkodd őket bele egy kapcsos tortaformába.

2. Lépés

A túró réteghez keverd össze a túrót a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal és a citromhéjjal. Az oldott zselatint is keverd hozzá óvatosan. A túró réteget öntsd a kekszrémre a tortaformában.

3. Lépés

Az áfonya réteget pedig elkészíted úgy, hogy az áfonyát a cukorral és a citromlével együtt főzd fel. Add hozzá az oldott zselatint is, majd turmixold az egészet simára.

4. Lépés

Amikor az áfonya réteg teljesen kihűlt, öntsd rá a túró rétegre, majd tedd a tortát a hűtőbe 4-5 órára (de egy éjszakát is bír).

5. Lépés

Tálalás előtt szedj rá friss áfonyát díszítésnek!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új