Áfonyás túrótorta
Az Áfonyás túrótorta egy mennyei desszert, ami minden alkalomra tökéletes választás lehet. Az édes túró és savanykás áfonya íze harmóniában működik egymással, megadva ennek a tortának a különleges karakterét.
Hozzávalók
Túrótorta alap:
- 200 g Digestive keksz
- 100 g vaj
Túró réteg:
- 500 g túró
- 200 g porcukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 Csomag Zselatin
Áfonya réteg:
- 300 g áfonya (lehet friss vagy fagyasztott is)
- 100 g cukor
- 1 citrom leve
- 1 Csomag Zselatin
Eljárás
A Digestive kekszet morzsold össze, majd keverd össze az olvasztott vajjal. Ezután nyomkodd őket bele egy kapcsos tortaformába.
A túró réteghez keverd össze a túrót a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal és a citromhéjjal. Az oldott zselatint is keverd hozzá óvatosan. A túró réteget öntsd a kekszrémre a tortaformában.
Az áfonya réteget pedig elkészíted úgy, hogy az áfonyát a cukorral és a citromlével együtt főzd fel. Add hozzá az oldott zselatint is, majd turmixold az egészet simára.
Amikor az áfonya réteg teljesen kihűlt, öntsd rá a túró rétegre, majd tedd a tortát a hűtőbe 4-5 órára (de egy éjszakát is bír).
Tálalás előtt szedj rá friss áfonyát díszítésnek!