HIRDETŐ

Forrás: Canva

Almaecet

Házi almaecet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 10 db alma Hozzáadott
  • 10 teáskanál cukor Hozzáadott
  • Szűrt vagy forralt víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

5 perc.
1. Lépés

Almáinkat megmossuk, megszárítjuk és a héjjal és magházzal együtt durvára reszeljük.

2. Lépés

Keverjük össze a vizet a cukorral - fából készült spatulával vagy műanyag kanállal (nem fémből).

3. Lépés

Az almákat egy nagy pohárba helyezzük és cukros vízzel öntjük le. Teljesen el kell merülniük.

4. Lépés

A pohár torkolatát gázszőkével fedjük le, rögzítjük egy gumiszalaggal és hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten 2-3 hétig. Arra ügyeljünk, hogy a poharat ne tegyük napsugárzásnak kitett helyre. Idővel zselatinszerű, homályos bevonat (anyja) alakulhat ki a felületén. Ez a jelenség teljesen természetes.

5. Lépés

2-3 hét után, amikor a folyadék édes-savanyú ecetszagot kap, itt az ideje leszűrni. Kiöntjük az almákat és a lepelét, a folyadékot visszatöltjük az edénybe és ismét lezárjuk gézzel és gumival.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új