Erjesztés

Erjesztés - ízletes és egyszerű receptek

41 receptek

Íme! Ezek a receptjeink a erjesztés kategóriából – sokféle alkalomhoz. Itt 41 remek recept közül választhatsz. A erjesztés kategória receptjeire szánj 5 - 10080 percet. Egy kattintás után, az összes receptnél megtalálod a pontos adatot az elkészítés időtartamáról és az adagok mennyiségéről. Ha nem tudsz választani a sok recept közül, akkor ne hagyd ki ezeket a közkedvelt és népszerű recepteket - Kovászos uborka recept, Kovászos uborka, a legjobb savanyúság, Almás pite élesztős tésztával, Áfonya likőr.

Vecsési Kovászos Uborka

A Vecsési Kovászos Uborka egy hagyományos magyar specialitás, mely tökéletes ízt ad a grillezett húsoknak és közösségi rendvényekre is ideális. A lassú erjedési folyamat megőrzi az uborkák ropogós textúráját és gazdagítja őket a jellegzetes savanykás ízzel.

Meggybor készítése

Egy hagyományos, finom házi meggybor recept, amivel az otthon eltöltött időt tehetjük kellemesebbé. A meggybor elkészítése nem bonyolult, csak egy kis türelemre és odafigyelésre van szükség. A végeredmény minden fáradságot kárpótolni fog.

A legjobb kelt tészta!

Mint egy pókháló 🤌🏼 A kiflikhez/pizza csigákhoz/fahéjas fészkekhez...

Bodza juice

Készítsen nyárra hűsítő bodza juicet.

Házi fekete bodza likőr

Nagyszerű recept házi készítésű likőrre, amelyet biztosan élvezni fog.

Kelesztett palacsinta

Finom és könnyed egyszerre

Fekete bodza virágából készült bor

A házi készítésű fekete bodza virágából készült bor kitűnő és eredeti ital, amit élvezhetünk a nyári hónapok során.

Sütőben sült bukta

Lekvárral töltött bukta, a tetején szóróval.

Almaecet

Házi almaecet.
TASTElist
TASTElist
Olasz pizza házilag
Fotó recept

Olasz pizza házilag

Újévi perec

Az újévi perec hagyományos sütemény, melyet főként Németországban és a német nyelvű országokban sütnek és ajándékoznak újévkor. A perec szerencsét és áldást szimbolizál az új évre. A perec édes, puha, könnyed, és isteni ízű vajjal vagy lekvárral.

Svéd "Lussekatter"

A Lussekatter vagy Lucia-macskák hagyományos svéd élesztős sütemények, amelyeket december 13-án Lucia alkalmából sütnek. Ezt a receptet már többször elkészítettem, és mindig nagy sikert arat a családom és a vendégeim körében. Puha, enyhén édes és páratlan sáfrányos ízű. Ebből a receptből körülbelül 20 darab készül.

Narancslikőr

A házi narancslikőr készítése a szezonális citrusfélék felhasználásának évek óta bevált módja. Ivásakor úgy érzi magát az ember, mintha a napsütötte Olaszországban lenne, még akkor is, ha az ablakon kívül szürke és hideg van. A házi készítésű likőr különösen intenzív és természetes narancsízzel rendelkezik, és ideális egy étkezés végén, desszertek kísérőjeként vagy más koktélok összetevőjeként.

Süssünk egy Stutenkerl vagy Weckmann süteményt

A Stutenkerl, más néven Weckmann egy hagyományos pékspecialitás, amelyet Németországban karácsonykor fogyasztanak. Különösen az én családomban ez az ízletes élesztős süteménykülönlegesség karácsonykor elengedhetetlen. A szeretettel faragott arccal és a hozzá tartozó pipával a Stutenkerl nem csak egy kényeztető keksz, hanem igazi szemet gyönyörködtető is.

Indiai paneer sajt házi készítésű

Évek óta magam készítem a panírsajtot. Ez egy egyszerű recept, amely nem igényel különleges összetevőket vagy felszerelést. Idővel megtanultam, hogy a siker kulcsa a hőfok és a pihentetési idő. Ezt a sajtot szívesen használom különböző indiai ételekhez, mint például a paneer tikka masala és a palak paneer, de önmagában is élvezhető, vagy szendvicsekbe is felhasználható.

Házi fahéjas tekercsek élesztő tészta

Ezt a receptet már többször elkészítettem, és minden alkalommal telitalálat. A fahéjas tekercsek kívülről kissé ropogósak, belülről csodálatosan puhák, és a zamatos édes cukormázréteg tökéletesen lekerekíti az egészet. Tökéletes kísérője egy csésze forró kávénak reggelente, vagy édes meglepetés a délutáni teához.
HIRDETŐ

Legújabb szórólapok